reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres

Dziękuje, trochę mnie pani uspokoiła
A jeszcze mam pytanie. Jakie ma znaczenie czy się zabezpieczyliśmy. Jeśli byśmy tego nie zrobili a ja dostałam ten okres to jest mimo wszystko ciąża możliwa?
bo jak się nie chce zajść w ciążę, to się zabezpiecza.

reklama
Dziękuje, trochę mnie pani uspokoiła
A jeszcze mam pytanie. Jakie ma znaczenie czy się zabezpieczyliśmy. Jeśli byśmy tego nie zrobili a ja dostałam ten okres to jest mimo wszystko ciąża możliwa?
Znaczenie jest duże! Jak już pisały koleżanki! Jeżeli nie chcecie ciąży to trzeba się zabezpieczać a nie eksperymentować 🤷‍♀️

No tak wiem, ale czy w moim przypadku mając ten okres czy ta prezerwatywa ma jakieś znaczenie
Oczywiście że ma znaczenie. Jeżeli będziecie uprawiać sex bez zabezpieczenia, nie ważne kiedy.. czy przed czy po czy w trakcie to ciąża jest zawsze możliwa - tak zwana wpadka -

Znaczenie jest duże! Jak już pisały koleżanki! Jeżeli nie chcecie ciąży to trzeba się zabezpieczać a nie eksperymentować 🤷‍♀️

Pewnie chodziło jej czy podczas okresu jakies znaczenie ma "guma". Może takie, ze nawyk bedzie zabezpieczenia i mniej o jedną wpadkę tak w razie co.

Ale ja wiem jak ważne jest zabezpieczanie. Chodzi mi czy jeśli bym uprawiała seks bez zapezpieczenia a ze te dwa dni dostała okres o 3 dni szybciej to czy możliwa jest ciąża

Ale ja wiem jak ważne jest zabezpieczanie. Chodzi mi czy jeśli bym uprawiała seks bez zapezpieczenia a ze te dwa dni dostała okres o 3 dni szybciej to czy możliwa jest ciąża
w dwa dni nie dochodzi do zapłodnienia 🤗 dostałaś okres i już.
Szana na ciąże jest bardzo minimalna jeżeli nie zabezpieczyliście się w (tym przypadku) z tego co wynika. Jeżeli prezerwatywa była to w ciąży nie jesteś.

reklama
Do góry