reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy po 36 dniach od stosunku test ciazowy jest wiarygodny?

Amdziaaab

Początkująca w BB
Hej. Chciałabym zadać pewne pytanie bo 8 sierpnia uprawiałam seks bez zabezpieczenia a potem 19 sierpnia dostałam "miesiączkę" która wystąpiła 8 dni wcześniej niż planowana i był w niej skrzep i była dość obfita jeżeli to ma jakieś znaczenie. W poniedziałek i niedzielę dwa tygodnie temu robilam test ciazowy i wyszedł negatywny po czym po tygodniu dostałam "miesiączkę" ale była ona mniej obfita niz zawsze ale także miała troszkę skrzepów. I dziś zrobiłam znowu test ciążowy z porannego I wyszedł negatywny czy to znaczy że nie jestem w ciazy? Przepraszam ze pytam ale mam wrażenie że juz obsesyjnie o tym myślę ale zdaje sobie również sprawę z tego że ten stosunek bez zabezpieczenia był bardzo nierozważny oraz nieprzemyślany.

reklama
Nie wiem czy musisz mieć zgodę rodziców. Poczytaj w necie.
Jednak na bank nie jesteś w ciąży. To niemożliwe. A jak nie to jedz z mamą do ginekologa ona nie musi wchodzić powiedz że chcesz tylko się skontrolować bo boli Cię brzuch często i tyle. A jeśli jesteś w ciąży jakimś cudem to i tak nie ukryjesz przed rodzicami
A jeśli kogoś jeszcze spytać po czym stwierdzasz ze w niej nie jestem? Przepraszam ale musiałam zapytać wiem że głupie ale może będzie mi lepiej od tego

reklama
A jeśli kogoś jeszcze spytać po czym stwierdzasz ze w niej nie jestem? Przepraszam ale musiałam zapytać wiem że głupie ale może będzie mi lepiej od tego
Jeżeli kochałaś się 8 sierpnia, to nawet przy późniejszej owulacji test ciążowy już by wykazywał ciążę, jeśli zaszłaś. Upraszczając - od owulacji 14 dni i albo masz okres, albo dwie kreski. Jeśli masz regularny okres to tym bardziej by już były kreski widoczne z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Skoro nie ich nie widać, to nie fazuj.

Tak jak piszą dziewczyny - idź do ginekologa dla spokoju sumienia, przy okazji zbada, czy wszystko jest w porządku anatomicznie. I wstrzymaj się z seksami, dopóki nie przyswoisz chociażby podstaw teorii rozmnażania ;)

Do góry