reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
jeśli chodzi o dojazd, do Staniszowa to autobus nr 19. początek trasy Teatr- koniec Sosnówka Górna.
średnio co 2 godz, nie licząc sobót i niedziel ale spacerkiem też się da, do centrum jakieś 5-6km
biggrin.gif

do Osiedla Czarnego 3km a tam autobus nr 1, 25

oglądając właśnie film "Rozmowy nocą" pomyślałam o szkole rodzenia, czy może macie jakieś namiary na takie w jg ? wiem, że jest jedna w ODK na Zabobrzu ale płatna a czy jest jakaś darmowa ??

Ostatnia edycja:
ja chodziłam do babki w szpitalu - płaci się 20 zł za godzinę, ona mówi że najlepiej zacząć coś po 30 tygodniu. wczesniej to nie ma sensu. Zadowolona byłam średnio na jeża (bo ja z tych wymagających). Dużo gada o porodzie, a ćwiczenia trwają jakieś 20 minut. Jak chodziłam to miała nauczyć przewijać dzieciątko ale nie było tych zajęć. Wiesz co, zawsze można iść na jedne lub dwa zajęcia i samemu zobaczyć.
Kasiutka 620, jakaś masakra totalna, wiem że widok rekompensuje ale nie dałabym rady :) Ja nie mówię, że Jeżów odpada :) oj baaaardzo bym chciała w Jeżowie, ale tam ceny mnie zabijają za działkę - start od 100 zł/mkw. Tutaj niedaleko mojego bloku jest działka w Jeżowie za 150 tys 1000 mkw. (albo 1500 nie pamietam dokładnie, jest w Rychlewskim). Ale po kiego grzyba mi tyle arów :) Szukamy działki max 500 m co by nie pakować się w koszty niepotrzebne. Moja mama ma 500 m i działka jest mega :) Jest pole trawy, stoi garaż, altana i mały ogródek. Czego więcej trzeba. Ale tak czasami patrze na oferty i w Jeżowie to sprzedają po 1000 m. i nie mogę skumać czemu nie ma mniejszych - wydaje mi się, że byłoby więcej chętnych.

Eliza a pewnie ze sie da :tak: mam tez takich z ktorymi nawet nie mam umowy ;-)

Inka to fakt Staniszow jest naprawde blisko jg i bardzo tam ladnie :-)

Iza hmmm... jak juz rozwijasz temat dzialki itp.. moim zdaniem warto poogladac troche projektow domow zeby miec wyobrazenie na co zwrocic uwage...
- wazne sa tez wymiary dzialki bo nie kazdy projekt na kazda dzialke pasuje.
- polozenie północ- południe musi odpowiadac projektowi.
- media (czy sa a jak nie to jak daleko od dzialki i mozliwosc ich podpiecia).
i wiele innych...
my jak szukalismy dzialki to powiem ci szczerze ze bardzo ciezko jest znalesc cos fajnego i w rozsadnej cenie....
a 1000mkw. to taki standard raczej i najpopularniejsza wielkosc jak dziela grunt na dzialki.
jak juz sie zdecydujecie to poprostu musicie szukac i szukac i uzbroic sie w cierpliwosc! i sprawdzac dzialke z kazdej strony...
nam to zajelo 2 lata zanim znalezlismy taka ktora nam pasowala... i jak rozmawiam ze znajomymi to wszyscy dlugo szukali lub szukaja...
moja kolezanka ostatnio wreszcie (tez po ponad 2 latach) znalazla dzialke pod krakowem :) ale poprzednia ktora tez juz chciala kupowac ale zaczela jeszcze dokladnie sprawdzac papiery i okazalo sie ze byla na gruncie ktory grozi osunieciem tak wiec trzeba uwazac...

dzięki zuza za info. z działką to tak jak z mieszkaniem - ja swoje szukałam jakieś 3 lata :) bo chodziłam po wtórnym i nic nie podobało mi się. A z tym pn-pd do nie wiedziałam. Dlatego już wiem po co jest w wyszukiwarkach projektów taka opcja :D Ale jak byś rozwinęła temat to ja bym była dźwięczna :D

Iza chetnie podziele sie z Toba informacjami co i jak...
tak jeszcze teraz sobie przypomnialam ze przed kupnem dzialki trzeba tez spojrzec w warunki zabudowy... bo to roznie bywa a tam masz np wysokosc budynku, powierzchnia na dzialce itp...
powiem ci ze masa takich szczegolow jest.
aleee niedlugo bede wiec mam nadzieje ze uda nam sie spotkac ;-)

Izu co do działek w Jeżowie to ceny są masakryczne!! zupełne wariactwo. a czy w grę wchodzi np Łomnica ? znajomi oglądali tam działki za 25zł/m2 a tylko nie wiem na ile uzbrojona.a czerwony też tam dojeżdża. polecam też w drugą stronę- Wojcieszyce, Siedlęcin. naprawdę można coś ładnego trafić.
kwestia funduszy, wymagań no i szczęścia :-)

zuza, w takim razie ja przyniosę kajecik i będę skrzętnie zapisywać - niestety u mnie takie sprawy na mojej głowie, P. to by kupił rolną a po fakcie by dotarło do niego, że nie może się budować hehehehe. Tak samo było z własnym M., na pytanie czy pomoże w wyborze odpowiadał, że jemu jest obojętnie... no i sama łaziłam :( aż wstyd.
Inka do Wojcieszyc mnie nie ciągnie - nie wiem czemu ale nie, Siedlęcin, Komarno, Maciejowa i Zachełmie też nie :( Bardziej już Wojanów, Łomnica, Mysłakowice. I dalej już nie :) Żadne Bobrowy, Trzcińska itp :) Tam to ja rowerem mogę jeździć :) O Staniszowie nigdy nie myślałam, bo zapomniałam o nim :) a rzeczywiście daleko nie jest. Ciężko będzie przebić się przez stanowczość P. żeby mu te Ściegny wybić z łepetynki :) Nadmienie, że tam cała jego familia, więc o do swoich ciągnie - ja mu dam :p

reklama
Iza nic dziwnego, my juz chetnie bysmy sie wyprowadzili chocby na koniec wioski, z dala oby widziec sie raz na tydz, niby zle nie jest,ale samemu i osobno zawsze inaczej, no.......
Mojego R. wujek ma dzialki, ale one jeszcze nie sa przekwalifikowane na budowlane.Maja teraz w gminie robic mapki i dzielic te dzialki i wtedy juz beda budowlane ale co i za ile,nie wiem. Ja ciemnota w tym temacie.....

Do góry