reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

mnsmile my to drugie lozeczko w pl mamy takie turystyczne i tez jest bardzo wygodne :-)
ale szczebelkow nie wyjmowalismy bo Mala spi w swoim pokoju a nie mamy barierki na schody bo i tak caly ddzien z nia spedzam na dole w salonie ...
hehe fajnie musi to wygladac jak tak spi z glowa na waszym materacu :-D

reklama
Ania, na pewno teoria ze szkoły rodzenia a praktyka na porodówce to niebo a ziemia, ale mam nadzieję, że się trochę oswoję z tym co mnie czeka, obejrzę oddział w szpitalu, itd. Później w "znajomych" kątach nie będzie tak obco;) Co do położnej, to słyszałam że stawka jest 600 zł, ale może cennik się zmienił. Prawdopodobnie w sobotę będę miała spotkanie z położną to się dowiem szczegółów.

Ja ino przywitac się wpadłam:)

W kwestii ochraniacza - u nas bez ochraniacza byłaby masakra. Jak ostatnio w CZD mały lezał w łóżeczku bez ochraniacza była masakra. Leciałam na drugi dzien biegiem do sklepu i kupiłam na cito po warszawskich cenach za jedyne 50 zł..wrr

Holly, na kolejke i ja licze:)

Lece spać, bo zbój niestety budzi sie przed 6. Masssakrrra po prostu

Spokojnej nocy:)

Aaaaaaaaaaaaaaaaa, jeszcze coś:)
Zapisałam dzis Natke na kolonie z Towarzystwa Przyjaciół dzieci. Ciesze sie baaaaaardzo, bo za 2 tyg tylko 750 a kolonia komeracyjna za 10 dni 1500. DObrze ze takie instytucje jeszcze istnieją:)
(choć przykro, że dofinansowanie w kwocie 150 zl maja tylko dzieci z JG:( )

heh...przypomniały mi się moje kolonie za gówniarza :) Miło było hehe, co prawda z pierwszej wróciłam z płaczem i mówiłam że więcej nie pojadę ale mama mnie wysłała z uporem maniaka na następny rok i jakoś się przemogłam, później zaczęły się obozy, z których się nie chciało wracać....ehhh czasyyy :) Niech Natunia korzysta póki może :)

A ja zarywam nockę. Wyrwałam kupon na Grouponie na tanią fotoksiążkę. Właśnie go zrobiłam i czekam aż mi się zdjęcia wgrają. Jeszcze godzina :(

Ale się dziś z samego rana zdenerwowałam. Sąsiedzi z góry juz od 4 miesięcy robia jakiś remont i zawsze wiercą o takich dziwnych porach. Dziś zaczęli po 8 i mi małą obudzili :( a czesto jeszcze wiercą ok 19-20, niech oni to kurcze kończą szybko bo już mam dosyć czasem jest tak głośno że własnych myśli nie słyszę - cóż uroki mieszkania w blokach :(

Daria ja tez mialam remont przez 8 miesiecy od pierwsze dnia jak wrocilysmy ze szpitala :/ i jakos zawsze sie tak skladalo ze wiercili jak mala miala drzemki :/ szalu dostawalam bo po bloku niesie niesamowice :/ i co chwile sie budzila masakra - dzieki bogu od miesiaca cisza i mam nadzieje ze juz skonczone !
Holly zazdroszcze weekendu z przyjaciolmi :/ ehhh ja moze w czerwcu pojede do siebie na lubelszczyzne na 2-3 tyg ! :) juz sie doczekac nie moge bo juz 2 lata nie bylam u siebie !
Franiowamamo Jak tam Franio , wstaje coraz czesciej ?
Zuza-anna Ja bez spiworka musialabym co chwilke wstawac a tak jak ja klade o 20 tak spi do 7 ;) no chyba ze smoka gdzies zapodzieje i nie moze znalesc przez sen to sie budzi, choc cos dzis 2 razy z krzykiem sie przebudzila biedulce cos sie snilo:(
Tez jak ochraniacza nie mialam dzien bo w praniu byl , to malej nogi przez szczebelki zwisaly :p hehe
Eliza Jak tam Wiktorek w przedszkolu ? i jak tam z praca ?

A odnosnie szkoly rodzenia , ja bylam zadowolona i poszlabym jeszcze raz jak bym byla w ciazy , najwazniejsze nauczylam sie oddychac ! i o dziwo nie zapomnialam a dzieki temu chyba moj porod byl jako tako malo bolesny ( jesli mozna to tak nazwac) ;P . Takze kazdemu polecam !

A moja mala dzis zrobila sama pierwsze 10 kroczkow ;) przeszla prawie cala kuchnie sama :D Jestem cholerka bardzooo dumna z mojej kluseczki ! Teraz to juz z gorki pewnie bedzie ;)

reklama
Diana no u nas też wiercenie jak moja mała śpi albo A. po nockach :( teraz tez wiercą ale na szczęście moi śpią. To długo już u siebie nie byłaś :(
Gratulacje dla Emilki ona jest taka fajniutka, kiedy nas odwiedzicie?

Do góry