reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Cześć dziewczyny.
A ja postanowiłam w końcu ruszyć tyłek z domu i zapisałam się na gimnastykę dla cieżarnych od poniedziałku. Szkoda że u nas w Jeleniej taka nędza z jakimiś zajęciami czy aerobikiem dla ciężarówek, o basenie nie wspominając. Marzył mi się aquaaerobik, zwłaszcza że mój lekarz bardzo poleca takie zajęcia ale w naszym małym mieście można zapomnieć. Tak się zastanawiam czy naprawdę tak mało tu przyszłych mamusiek chętnych na takie atrakcje...?
Ja póki co mogę się pochwalić osiągnięciami mojego maleństwa w postaci fikołków w brzuchu, bo już nie da się tego przeoczyć. Jeszcze trochę i zacznie porządnie mamuśkę kopać. To chyba ostatnie chwile na wysypianie się, szkoda, że nie da się na zapas... ;)

reklama
elllo
moja Mala juz zasnela :-) M. przyniosl jej dzisiaj z auta plyte z melodyjkami do snu i padla hihi
teraz wciagam ptasie mleczko i popijam winko ;-)

Izu moze lepiej idz wczesniej do kontroli a przynajmniej zadzwon i spytaj!
a to Nataszka głodomorek - godzinke na cycu hii

Mnsmile dziekujemy :*
Super! nawet juz brawo potrafi :-)

Marta no masz racje ze w JG brakuje atrakcji dla ciezarnych...
Super z ta gimnastyka :-) Kiedy pierwsze zajecia?
hehe to juz Maleństwo coraz bardziej daje znac o sobie!

W poniedziałek pierwsze zajęcia, muszę tylko wziąć od gin zaświadczenie o braku przeciwwskazań. W piątek mam wizytę i usg. Może się dowiem kto się tam wierci w środku:D

Kaska, nie rób sobie jaj tylko do szpitala! Niech tokolize włączają!

*****...wprowadzili Vat na turnusy...23%!!!!!!!!!
Za turnus u Masgutowej, za 2 tyg bedzie trzeba zapłacić ...9200... za "zwykły" ruchowy... 5-5,5 tys...
Ja *******e... brak mi słów normalnie..brak słów na ten kraj..
Nie dość ze dzieci mają głęboko w dupie to jeszcze dziurę budżetowa dziecmi zapychać!! Co za fiuty!!

Normalnie zbanuja mnie po tej wypowiedzi na BB
Mam dość.. nie dośc tych jazd ost 2 tygodni..to teraz jeszcze to..

Maaaasakraaa FraniowaMamo. Tylko potrafią marudzić że mało dzieci się w Polsce rodzi. A pod górę już od poczęcia. Opieka medyczna droga, jak na NFZ to kolejki. Żłobków nie ma, pracodawcy traktują ciężarne jak trędowate, a to tylko szczyt góry lodowej. Już nie mówiąc o dziecku wymagającym leczenia... Tylko kłody pod nogi na każdym kroku. Ciekawe czemu kobiety w Polsce nie chcą rodzić, co...?

Aguś, przykro mi strasznie - co dzień to jakaś nowa "rewelacyjna" nowina...

Ja zmykam dziś bo się pokłóciłam z moim R. i mam doła, kąpię Leosia i idę spać...

Aga to okropne co piszesz, oni sa poj.....i!!!!! Nie mozna tak traktowac ludzi, malo- dzieci!!! One sa najwazniejsze dla nas matek, a oni chyba nie mieli chorego dziecka... Przykre. 3majcie sie;)

Olu, nic nie możesz, to jest chory kraj. Nikt nic nie może..
Rozmawiałam z koleżanką, mama niepełnosprawnego dziecka, bo dzwoniłysmy do TV24 (a co:tak:), zajma się tym, ale któras musi wystąpic. Franek jest za mało medialny, to musi byc b ciężkie dziecko, 4kończynowo porażone.. Kolezanka zgodziła się... może coś to da? narazie ino pismo do rzecznika osób niepełnosprawnych, ale... chyba tylko w mediach nadzieja..
Od 2 tygodni walcze z tematem rehabilitacji..żołądek mam już w gardle.. Zrobimy wszystko, żeby Franek miał zagwarantowana rehabilitacje domowa, ale nie możemy rezygnować z turnusów!!!! One pchają go niesamowicie do przodu..
Narazie rezygnuje z turnusu w lutym, zostaje kwiecień, maj, sierpień i chyba wrzesień tez odpuścimy.. te 3 turnusy i tak będa kosztowały ponad 20 tys... jezzzuuu...to chore... dziewczyny...20 tys! A gdzie reszta?...

reklama
chciałam napisać co nieco, ale ten głodomór nie daje mi ;/ Przed 22 zjadła i teraz też. Spuscialam sobie tylko 40 ml i juz nic nie mam. Zrobilam sztuczne. Trudno.

Do góry