reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

[emoji1376][emoji1376]

Apropo soczku, dziś piłam pierwszy raz sok z burakow kiszonych które sama ukisilam, i szczerze mówiąc myślałam że będzie gorzej [emoji28]

I naszedł u mnie 1dc, zaczynam kolejny cykl starań [emoji29]
Boże babcia mi to zrobiła powiedzialam ze wypiłam ale wylałam... A buraki kocham! 🤣🤣🤢🤮

reklama
[emoji1376][emoji1376]

Apropo soczku, dziś piłam pierwszy raz sok z burakow kiszonych które sama ukisilam, i szczerze mówiąc myślałam że będzie gorzej [emoji28]

I naszedł u mnie 1dc, zaczynam kolejny cykl starań [emoji29]
mi moj kiszony w ogole nie smakowal 😂 😂 😂 😂 nie wiem co w nim zepsulam ale nie dalo sie wypic hehe

Na pewno bede panikowac...mam 2 dzieci. Wiadomo co sie bedzie dzialo w szpitalach kiedy to przyjdzie. Mam prawo.... i myslalam ze nie krytykujemy na tym forum. Chyba mam prawo do wyrazenia wlasnych opinii przemyslen i strachów...?
kochana, spokojnie :) 650tys osob rocznie umiera z powodu grypy na swiecie. 1,2 mln czyli 2 razy tyle ginie w wypadkach samochodowych. Jesli bedziemy panikowac to nie wyjdziemy z domu a w domu moze porazic nas prad, mozemy sie przewrocic, uderzyc glowa... Nie ma co na zapas sie zamartwiac bo czlowiek by oszalał. Za pół roku koronawirus bedzie juz przeszloscia :) wyjda szczepionki, ktos zgarnie kase, a w przyszlym roku powtorka z rozrywki tylko pod inna nazwa i zapewne dla odmiany wyplynie z innego kraju.

Jest Ci wybaczone bo jestem w błogosławionym stanie i wszystko ma prawo nie smakowac [emoji28]
Kochana wierz mi probowalam na tym barszcz nawet gotowac. No nie przełknę...
Ja dziś wyprawka woda sok i banan może przełknę a jak nie to zwymiotuje na jakimś wykładzie 🤣

No właśnie a ja olej dodaje do wszystkiego: lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy. W małych ilościach ale do wszystkiego - podobno witaminy z warzyw lepiej się wchłaniają (ile w tym prawdy? Nie wiem)

Kwasy DHA są w rybach i algach, zalecenia mówią konkretnie o DHA (wpływ na układ nerwowy dziecka) a nie po prostu kwasach omega.
Oleje roślinne i orzechy mają go zdecydowanie mniej i w zupełnie innym stosunku do omega 6.

reklama
Do góry