Ja mleka nie piję wogóle. Spożywam tylko mleczne przetwory - kefiry , jogurty, ser biały. Takie dostałąm zalecenia od położnej. Wiem jednak ,że opini na ten temat jest dużo, jedni mówią ,że można mleko pić , inni ze w zględu na jego właściwości uczulające mleka nie polecają.
reklama
Kasia178
Fanka BB :)
ja nie piję mleka bo mały ma wysypkę po nim, toleruje jedynie jogurty: naturalny, jagodowy i bananowy, żadnych serów, serków itp bo też jest po tym wysypany ogórka kiszonego też bym zjadła mama mi dziś przyniosła pyszny obiad: ugotowany filet z makreli w sosie warzywnym (marchew i ziemniaki) - PYCHA ;D objadłam się :
anusiakanusia
Styczniowe mamy'06
Dziewczyny, jak jak wiecie tez mam wysypaną córeczke. Sama juz nie wiem czy to skaza łojotokowa a moze jednak alergia... Powiedzcie co mam jesc zeby wyaliminowac ryzyko alergii??
Zdesperowana Ania
Zdesperowana Ania
Anusia!
Najsilniejszymi alergenami są:
-czekolada
-orzeszki ziemne
-mleko( przetwory takie jak kefiry , jogurty są w miarę bezpieczne)
-owoce cytrusowe
-owoce tzw. drobnopestkowe-truskawki , poziomki
Powinno się unikać żywności zawierającej sztuczne barwniki i konserwanty.
Najsilniejszymi alergenami są:
-czekolada
-orzeszki ziemne
-mleko( przetwory takie jak kefiry , jogurty są w miarę bezpieczne)
-owoce cytrusowe
-owoce tzw. drobnopestkowe-truskawki , poziomki
Powinno się unikać żywności zawierającej sztuczne barwniki i konserwanty.
reklama
anusiakanusia pisze:Dziewczyny, jak jak wiecie tez mam wysypaną córeczke. Sama juz nie wiem czy to skaza łojotokowa a moze jednak alergia... Powiedzcie co mam jesc zeby wyaliminowac ryzyko alergii??
Zdesperowana Ania
wczoraj bedac w przychodni spotkalismy pana alergologa... naszego znajomego poniewaz oboje z mezem jetesmy alergikami.. to zapytalismy kiedy nalezy wykonac testy aby wykryc na co mlody moze miec alergie.. okolo 2-3 miesiaca (pobieraja krew dzecka i robia pelna analize). ale niewazne jakiego typu alergie maja rodzice (pokarmowa czy np na psa,,,) u dzecka pierwszym objawem sa zmiany na skorze tzn wysypka.. Ania jak nie jetes pewna.. idz do alergologa niech ci dokladnie powie co i jak....
Podziel się: