reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ODŻYWIANIE PODCZAS KARMIENIA PIERSIĄ

Ja mleka nie piję wogóle. Spożywam tylko mleczne przetwory - kefiry , jogurty, ser biały. Takie dostałąm zalecenia od położnej. Wiem jednak ,że opini na ten temat jest dużo, jedni mówią ,że można mleko pić , inni ze w zględu na jego właściwości uczulające mleka nie polecają.

reklama
ja nie piję mleka bo mały ma wysypkę po nim, toleruje jedynie jogurty: naturalny, jagodowy i bananowy, żadnych serów, serków itp bo też jest po tym wysypany :( ogórka kiszonego też bym zjadła ;) mama mi dziś przyniosła pyszny obiad: ugotowany filet z makreli w sosie warzywnym (marchew i ziemniaki) - PYCHA ;D objadłam się ::)

Tez nie pije mleka, bo dzieci ciezko trawia i nie chce zeby mial alergie; siostra miala skaze bialkowa :( darowalam sobie-tylko odrobina do kawusi ;)

ja zajadam się serkami danone waniliowymi i kefirami (2 podejście) - na razie jest spokój - jem już od tygodnia i gdyby coś było to już by wyszło.
Co do mleka to daje sobie spokój - za silny alergen :-[

Moja Kinga ma alergie wiec wszystkie przetwory mleczne odstawione moze pomoze jak nie to bedziemy szukac innej przyczyny>pozdrawiam

Izabelka, ja też piję odrobinkę mleka do kawy :) a skazę białkową niestety sama miałam więc chcę oszczędzić tego Bartulkowi, buziaczki dla Oskarka :)

Dziewczyny, jak jak wiecie tez mam wysypaną córeczke. Sama juz nie wiem czy to skaza łojotokowa a moze jednak alergia... Powiedzcie co mam jesc zeby wyaliminowac ryzyko alergii??
Zdesperowana Ania

Anusia!

Najsilniejszymi alergenami są:
-czekolada
-orzeszki ziemne
-mleko( przetwory takie jak kefiry , jogurty są w miarę bezpieczne)
-owoce cytrusowe
-owoce tzw. drobnopestkowe-truskawki , poziomki

Powinno się unikać żywności zawierającej sztuczne barwniki i konserwanty.

reklama
anusiakanusia pisze:
Dziewczyny, jak jak wiecie tez mam wysypaną córeczke. Sama juz nie wiem czy to skaza łojotokowa a moze jednak alergia... Powiedzcie co mam jesc zeby wyaliminowac ryzyko alergii??
Zdesperowana Ania

wczoraj bedac w przychodni spotkalismy pana alergologa... naszego znajomego poniewaz oboje z mezem jetesmy alergikami.. to zapytalismy kiedy nalezy wykonac testy aby wykryc na co mlody moze miec alergie.. okolo 2-3 miesiaca (pobieraja krew dzecka i robia pelna analize). ale niewazne jakiego typu alergie maja rodzice (pokarmowa czy np na psa,,,) u dzecka pierwszym objawem sa zmiany na skorze tzn wysypka.. Ania jak nie jetes pewna.. idz do alergologa niech ci dokladnie powie co i jak....

Do góry