reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODŻYWIANIE PODCZAS KARMIENIA PIERSIĄ

A ja właśnie wciełam kilka małych rogalików z dzemem.. :-[ ... mam nadzieje że mały nie będzie po tym cierpiał...ale nie dałam rady
Jak łakomczuch ma bez słodyczy wytrzymać :p

reklama
Ja dostalam ochrzan w szpitalu ze nic nie jem- a ograniczalam wszystko co mozna ze wzgl na kolki malego,mam jesc wszystko ale w umiarze jak mowicie. I faktycznie jest oki.Nie jem wzdymajacych-wiadomo-jak ja mam gazy to co dopiero malutek!!!
Wczoraj normalnie zjadlam schabowego ;D byl pyyycha a dzisiaj zrobilam krupnik. Robie potrawke z kurczaka-podsmarzam zalewam woda dodaje starta marchwke i seler zaklepuje maka sol pieprz-z umiarem+ryz! Kopytka mozna jesc, zjadlam nawet nalesniki z serem bialym i nic mu nie bylo.Trzeba sprobowac niestety zeby wiedziec :)
balam sie strasznie, ale pani dr powiedziala ze kolki nie zawsze sa od jedzenia tylko napiecia-zrobic malemu codzionnie kapiel i masaz z oliwka, to go uspokoi.Zobaczymy dzisiaj zaczynamy :)

A jezeli chodzi o surowki do obiadu lub salatki to co jecie? macie jakies propozycje, bo u mnie monotonia...marchewka i jabluszko albo duszone warzywka a jak dlugo mozna?

Ja też nie bardzo eksperymentuje z surówkami do obiadku, przeważnie gotowane buraczki, aby było ciekawiej to raz je trę na tarce, a innym razem kroję w kostkę :), a tak poza tym to marchewka...
Na obiadek :) polecam, wczoraj skusiłam się na "Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo- ziołowym" z ryżem :) pychaaaaaa oczywiście mięska nie smażyłam tylko udusiłam ...danie delikatne... przetrwaliśmy ... a i przyjemnośc była...

Pozdrawiam...

myszka82 pisze:
Ja też nie bardzo eksperymentuje z surówkami do obiadku, przeważnie gotowane buraczki, aby było ciekawiej to raz je trę na tarce, a innym razem kroję w kostkę :), a tak poza tym to marchewka...
Na obiadek :) polecam, wczoraj skusiłam się na "Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo- ziołowym" z ryżem  :) pychaaaaaa oczywiście mięska nie smażyłam tylko udusiłam ...danie delikatne...  przetrwaliśmy ... a i przyjemnośc była...

Pozdrawiam...

malenstwo nie mialo problemow po smitanie?

reklama
Izabelka pisze:
o ćwiczeniach:
https://www.babyboom.pl/moda_i_urod...a_dla_kobiet_w_pologu/cwiczenia_w_pologu.html

A wy już ćwiczycie? Bo ja do tej pory siły nie miałam :( ale bym zaczęła, bo brzuch jakoś jeszcze nie zszedł. Nie orientujecie się jak to jest po cesarce z rozpoczęciem współżycia? Czy tak jak po naturalnym porodzie?

:) ja juz nie moge sie doczekac tak bym sie rzucilam na meza (on sie smieje ze po pordze zone mu w szpitalu podmienili:)
ja mam stawic sie do genia po 4 tygodniach po porodze.. (po naturalnym porodze chyba po 6 tygodniach) on ma sprawdzic czy wszystko jest oki.
i on wydaje zgode:) ale ponoc nalezy uwazac jak powiedzial polozna bo nawet nie majac kresu bardzo dobrze mozna zajsc w kolejna ciaze,, wiec trzeba pomyslec o zabezpieczeniu (na ten temat mam poszukac co jeszcze moze byc oprocz prezerwatywy.. musze przyszykowac 7 na sptkanie:)) hihi

tak ze mysle ze sam zcas.. a na cwiczenia ja tez nie mam czasu ani ochoty:)

Do góry