reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
U nas wieczor i poranek wyglada tak: okolo 20,30 jest kapanie, potem butla z kaszka ok 250 na noci spanie,rano jak wstanie to babcia mu daje sinlac lyzeczka, nie ma rano butli z mlekiem.
CO do wody to mleko robimy na kranowce przgotowanej a do picia minetalna Zywiec.

Hrudzia my mamy taki ustnik, z którego nie kapie nawet jak mocniej potrzęsiesz
wymienna nakrętka z ustnikiem niekapkiem Nuby (451305851) - Aukcje internetowe Allegro

i taki kubek z rurką, to ani kropelka nie wypłynie.Rurka jest miekka
NUBY Kubek Pstryczek słomka NIEKAPEK 240ml (446944298) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo fajny ten kubeczek z rurka - chyba taki kupie bo mam kubek z rurka ale trzeba go trzymac malemu bo inaczej leje sie ze wszystkich stron

Ostatnia edycja:
U nas mleko na noc jest obowiązkowo. No i rano na pierwszą pobudkę. Po kąpieli kładę go do łózeczka, dostje butlę (najzwyklejszą ze smoczkiem) i sam wypija. Kolację je tak godzinkę przed kąpielą,bo wiem,że mleko i tak musi wypić.
U nas jest dokladnie tak samo.
Pytanie.
Jaką wodę dajecie, z kranu czy mineralna niegazowaną ze sklepu?????
Ja daje przegotowana kranowke,ale u nas kranowa jest pitna.

mam taki dzbanek filtrujący Anna (dzbanek kosztuje ok. 30 zł, wymienny uniwersalny filtr z Tesco 10 zł). Dla nas tez taka wode gotuje, bo duzo osadu bylo w czajniku, wiec raczej nie mamy najlepszej wody w kranie.

ja też mam taki czajniczek i też z Anny :tak::tak::tak::tak:
A do picia żywiec mineralna niegazowana.

my uzywamy kranowy do posilkow a mineralnej do picia.
agulka- jak do cholery myjesz rurke od srodka? u nas zaszla osadem z sokow i nie wiem co z tym zrobic.
co do wieczornego mleka to chcialam powoli zaczac oduczac piotrusia tego rytualu ale moj maz tak popatrzyl na niego i powiedzial, ze on jeszcze taki malutki... no i zmieklam.

My przeważnie używamy mineralnej -żywca, czasem przegotowana kranówa. Z niekapkiem powoli się zegnamy, bo jest większa frajda przy piciu z normalnego kupka;-) albo prosto z butelki:sorry2:

Pytanie.
Jaką wodę dajecie, z kranu czy mineralna niegazowaną ze sklepu?????
Nigdy nie przywiązywałam wagi do tego, czy przegotowana,czy mineralna.

A do kiedy karmi sie dziecko porannym i wieczornym mlekiem bo przeciez np 4latek nie dostanie butli do lozka:szok::-p
Ja rano dostawałam chyba do 6 roku:baffled: Tak było wygodniej mojej mamie przy 3 dzieciaków.

agulka- jak do cholery myjesz rurke od srodka? u nas zaszla osadem z sokow i nie wiem co z tym zrobic.
.
No właśnie co zrobić... Ja co wieczór wyparzam i jest nienajgorzej. My mamy taki KUBEK ZE SŁOMKĄ BABY ONO DOBRA OKAZJA (449075082) - Aukcje internetowe Allegro i też jest niezły

My tez 'jedziemy' na przegotowanej kranowce.
A co do wieczornej i porannej butli i samodzielnego picia...nie wiem jak to robice ( i wasze szkraby) ale nam to nie wychodzi. Albo smok nie taki bo za szybko leci i Stas sie krztusi, albo przewraca butelke na wszytski strony i mleko tryska po calym lozeczku i pokoju, albo pije i pije i ruski miesiac to trwa...
A do kiedy karmi sie dziecko porannym i wieczornym mlekiem bo przeciez np 4latek nie dostanie butli do lozka:szok::-p

:zawstydzona/y:Ola ma 3.5 roku i wieczorem jeszcze pije mleko z butelki:zawstydzona/y:

reklama
my uzywamy kranowy do posilkow a mineralnej do picia.
.

Iza ja ją kompletnie demontuję, wyciągam rureczki a tą częśc silikonową czyszczę szczoteczką bardzo cieniutką. Kupiłam kiedys w zestawie z jakąś butelka i obcięłam max włoski i wchodzi mi do tej dziurki.

Maja do dziś musi wypić rano i wieczorem albo mleczko , albo kakao, lub kawę. Z kubka zwykłego rzecz jasna.

Do góry