reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Hruda, a jak przyrządzasz Stasiowi jedzenie to co on w tym czasie robi? Czeka cierpliwie? Maciuś zaraz płacze i jęczy, wszystko musi być na już. :wściekła/y:
Zwykle gotuje wtedy kiedy on drzemie czyli 10-12. Ale gdy tak sie nie uda Stas raczej cierpliwie stoi i obserwije choc czasem domaga sie wspoludzialu czyli pomieszaniu itd A jak i to sie nie uda ( np jak gotowalam przed wielkanoca) posadzilam go w foteliku i i umiejscowilam tak zeby mogl swobodnie obserwowac...i pomagac! Przez caly czas byl spokojny a trwalo to chyba godzine:szok::-)

reklama
majandra- zmienilo sie jak piotrus zaczal odmawiac chleba i zjadal tylko to co na kanapce. wtedy dodalam mu mleka, zeby o pustym brzuchu nie chodzil. teraz sniadania jada juz normalnie ale mleko zostalo :-D

jutro poszukam tych kielkow. tylko jak je jecie? tez w salatce czy osobno?

majandra- zmienilo sie jak piotrus zaczal odmawiac chleba i zjadal tylko to co na kanapce. wtedy dodalam mu mleka, zeby o pustym brzuchu nie chodzil. teraz sniadania jada juz normalnie ale mleko zostalo :-D

jutro poszukam tych kielkow. tylko jak je jecie? tez w salatce czy osobno?

Ja uwielbiam je zarówno w sałatce jak i na kanapce:-)

w poniedzialek tata przyslal nam ostatnio juz w tym sezonie partie pomaranczy :-( znowu sie zajadamy :tak:
kielki kupilam- szalu ni ma :no: przynajmniej na kanapce. sprobuje dorzucic do jakiejs salatki. znalazlam tez suszona wloszczyzne ale jeszcze nie mialam okazji sprobowac.

juz od dluzszego czasu moja gwiazda nie chce jesc chleba, ani ciemnego, ani jasnego, ani bulki. kanapeczka wyglada tak, ze zjada sama wedline, ser czy pomidora a chleb zostaiwa. jedynie udaje mi sie jje przemycic z jajkiem albo parowka.
nie mam juz pomyslu co robic, a wiem, ze bez pieczywa, to ona sie za bardzo nie najada:sorry2:
macie jakis pomysl?

nie mam pomysłu jak by tu chleb przemycić :no::no::no:chyba musi minąć samo :tak::tak::tak::tak: my na szczęście tego problemu nie m,amy,Oliwka to najchetniej by sam suchy chleb jadła,jak przyniuosę ze sklepu świerzy to skórki obgryza a potem środek,z kanapkami tez nie ma problemu:-)

juz od dluzszego czasu moja gwiazda nie chce jesc chleba, ani ciemnego, ani jasnego, ani bulki. kanapeczka wyglada tak, ze zjada sama wedline, ser czy pomidora a chleb zostaiwa. jedynie udaje mi sie jje przemycic z jajkiem albo parowka.
nie mam juz pomyslu co robic, a wiem, ze bez pieczywa, to ona sie za bardzo nie najada:sorry2:
macie jakis pomysl?
Moze jakies chrupki ( pieczywo wasa?) jej dorzuc, moze chrupanie ja skusi. A jesli chodzi o uzupelnienie waznych skladnikow bogatych w chlebie to podawaj rozmaite kasze: manna, kuskus, gryczana, jaglana, platki owsiane, zarodki itp

reklama
skoro o jedzeniu mowa to powiedzcie mi jak przyrzadzacie rybe dziecia i sobie, bo ja musze sie wziasc od maja za diete mojego dziecka porzadnie jak byla u opiekunki nie mialam czasu nie zwracaam uwagi jak i kiedy je
ja biale mieso ryby gotuje w jarzynach (marchew, pietruszka, seler)i poaje z ziemniakami ot cala filozowia ale chcilabym sprobowac czegos innego by urozmaicic...jak robicie np lososia?

Do góry