Zwykle gotuje wtedy kiedy on drzemie czyli 10-12. Ale gdy tak sie nie uda Stas raczej cierpliwie stoi i obserwije choc czasem domaga sie wspoludzialu czyli pomieszaniu itd A jak i to sie nie uda ( np jak gotowalam przed wielkanoca) posadzilam go w foteliku i i umiejscowilam tak zeby mogl swobodnie obserwowac...i pomagac! Przez caly czas byl spokojny a trwalo to chyba godzine:-)Hruda, a jak przyrządzasz Stasiowi jedzenie to co on w tym czasie robi? Czeka cierpliwie? Maciuś zaraz płacze i jęczy, wszystko musi być na już.
reklama
Kiełki świeże - tak jak Hruda pisała - w hipermarketach przy kwaszonkach w małych plastikowych, przeźroczystych pojemniczkach.
pychotka też kupuję
izabela352
Fanka BB :)
majandra- zmienilo sie jak piotrus zaczal odmawiac chleba i zjadal tylko to co na kanapce. wtedy dodalam mu mleka, zeby o pustym brzuchu nie chodzil. teraz sniadania jada juz normalnie ale mleko zostalo
jutro poszukam tych kielkow. tylko jak je jecie? tez w salatce czy osobno?
majandra- zmienilo sie jak piotrus zaczal odmawiac chleba i zjadal tylko to co na kanapce. wtedy dodalam mu mleka, zeby o pustym brzuchu nie chodzil. teraz sniadania jada juz normalnie ale mleko zostalo
Ja uwielbiam je zarówno w sałatce jak i na kanapce:-)
izabela352
w poniedzialek tata przyslal nam ostatnio juz w tym sezonie partie pomaranczy :-( znowu sie zajadamy
kielki kupilam- szalu ni ma przynajmniej na kanapce. sprobuje dorzucic do jakiejs salatki. znalazlam tez suszona wloszczyzne ale jeszcze nie mialam okazji sprobowac.
kielki kupilam- szalu ni ma przynajmniej na kanapce. sprobuje dorzucic do jakiejs salatki. znalazlam tez suszona wloszczyzne ale jeszcze nie mialam okazji sprobowac.
donkat
juz od dluzszego czasu moja gwiazda nie chce jesc chleba, ani ciemnego, ani jasnego, ani bulki. kanapeczka wyglada tak, ze zjada sama wedline, ser czy pomidora a chleb zostaiwa. jedynie udaje mi sie jje przemycic z jajkiem albo parowka.
nie mam juz pomyslu co robic, a wiem, ze bez pieczywa, to ona sie za bardzo nie najada
macie jakis pomysl?
nie mam juz pomyslu co robic, a wiem, ze bez pieczywa, to ona sie za bardzo nie najada
macie jakis pomysl?
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Mateuszowi chlebowstręt minął - taki mam pomysł
nie mam pomysłu jak by tu chleb przemycić chyba musi minąć samo my na szczęście tego problemu nie m,amy,Oliwka to najchetniej by sam suchy chleb jadła,jak przyniuosę ze sklepu świerzy to skórki obgryza a potem środek,z kanapkami tez nie ma problemu:-)
Moze jakies chrupki ( pieczywo wasa?) jej dorzuc, moze chrupanie ja skusi. A jesli chodzi o uzupelnienie waznych skladnikow bogatych w chlebie to podawaj rozmaite kasze: manna, kuskus, gryczana, jaglana, platki owsiane, zarodki itpjuz od dluzszego czasu moja gwiazda nie chce jesc chleba, ani ciemnego, ani jasnego, ani bulki. kanapeczka wyglada tak, ze zjada sama wedline, ser czy pomidora a chleb zostaiwa. jedynie udaje mi sie jje przemycic z jajkiem albo parowka.
macie jakis pomysl?
reklama
skoro o jedzeniu mowa to powiedzcie mi jak przyrzadzacie rybe dziecia i sobie, bo ja musze sie wziasc od maja za diete mojego dziecka porzadnie jak byla u opiekunki nie mialam czasu nie zwracaam uwagi jak i kiedy je
ja biale mieso ryby gotuje w jarzynach (marchew, pietruszka, seler)i poaje z ziemniakami ot cala filozowia ale chcilabym sprobowac czegos innego by urozmaicic...jak robicie np lososia?
ja biale mieso ryby gotuje w jarzynach (marchew, pietruszka, seler)i poaje z ziemniakami ot cala filozowia ale chcilabym sprobowac czegos innego by urozmaicic...jak robicie np lososia?