reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

odzwyczajamy maluszki od cycania :)

właśnie w tym rzecz że jak chcemy ograniczac karmienia to nasze dzieci robią jakby na przekór dopominając sie piersi jeszcze częściej ???
mania pisze:
..taaaaaaaaa latwo sie mowi bo to moje dziewcze awanturuje sie strasznie nawet jak widzi piersi gdy wychodze spod prysznica to sie napina i trzesie........jakby byly jej wlasnoscia ::)
;D u mnie to samo nawet jak mi sie bluzka podwinie np jak sie bawimy i widac kawałek brzucha to zaraz jest przymilanie
Hanti własnie najlepiej chyba ograniczac powoli bo wtedy powoli tez sie piersi przyzwyczajają do mniejszego zapotrzebowania, a z tym smarowaniem to chyba juz ostateczność

reklama
Ja planuje do roku karmic i stop. Mialam nadzieje, ze po roku damALkowi normlane mleko, ale wychodzi na to, ze jest uczulony na nabial :( No i pewnie jakies sztuczne w proszku trzeba mu bedzie serwowac. Nie chce karmic dluzej, bo po pierwsze mysle, ze to wystarczajaco dlugo, po drugie nie chcialabym, zby Alus zrobil sie maminym cycusiem, a po kolejne chcialbym wrocic do normlanych cyklow miesiecznych. Boje sie, ze karmienie szczegolnie nocne bedzie mi to skutecznie utrudnialo.

Tez ostatnio mi sie wydaje, ze Alek wiecej chce przy cycu byc, a wieczorem jak wystawiam piers a on juz wie, ze zaraz dostanie, to smieje sie z placzem ::) Tak wzdycha fajnie wydajac takie okrzyki radosci i zniecierpliwienia i jak tylko sie nachylam momentalnie lapie cyca w rece i do buzi. Poprostu kuchaja te nasze dzieci cycusie i mi to radosc sprawia :laugh:

A podgryzac nie podgryza, mial taki okres ale to wtedy kiedy mu jedynki gorne wyszly.

od wczoraj daję krzyśkowi po kąpieli mleko w butli (wypija ile chce - wczoraj 150 a dzisiaj 130) a potem dopiero jest cyc, bo bez tego jakos nie może sie wyciszyc i zasnąć

kochane siostra odstawiałą bena po 20 misiącach ! bo była w ciąży z tytkiem i było baaaardzo ciężko, nie było mnie przy nich ale wiem z opowiadań, ania smarowała sobie cycule musztardą i mówiła że to taka maść i że cycuszki są chore, a ben płakał ścierał i chciał pić, smarowała cytryna i tez aż w końcu jakoś im poszło a ile to trwało i co w końcu podziałało jak zapytam to powiem, bo niepamięętam :p ::)

uuuuuuuuu Kredzia to szkoad Bena :-[
u mnie Tymls sam sie odstawil tak prawie z dnai na dzien podawalam mu piers przed snem a ten ja wypluwal najpierw troszke pociagal a potem juz byl nerwowy jak chialam mu dac cycusia itakim to sposobem zakonczylismy karmienie po 9 miesiacach i kurcze wydaje mi sie ze on jadl juz wtedy tylko 2x dziennie a Gaba wsuwa tak ze czasami nie chce niczego innego :-[ no tak bo jak sie opija mlekiem to potem obiadu nie chce.......i nie wiem co mam zrobic bo nie chce tak drastycznie ale chyba nie bedzie wyjscia :-[ :p ::)

moja kolezanka dała córeczke mamie na pare dni i mala sie odzwyczaila, no ale to ciezka taka rozlaka, choc mała dzielnie zniosla, gorzej z mama.

Matko starsznie drastycznie :(. Mnie okropnie zal dzidzi jak tak sobie pomysle glebiej. Choc Ben nie byl juz taki malenki. Jeju jak te dzieci kochaja czasem te cycusie :) No mile to starsznie!!!!!! Jak Alek sie rzuca na piers, to mnie sie samej micha cieszy. No ale w nocy nie az tak bardzo ::) ;)
Mimo wszystko mysle, ze u nas az tak ciezko nie bedzie ::)
Bede ograniczala karmienia stopniowo i pewnie z wieczornym bedzie najtrudniej :p

Za nami pierwsza doba bez cyca.
Smutek równoważy uczucie, że mogę zacząć robić coś dla siebie. W końcu po tylu miesiącach !!!
Mam zamiar kupić L-Karnitynę i mój ukochany Vichy liposyne.
Coś tracę ale też coś odzyskałam !

reklama
e-mamo ja też zaczęłam zazdrościć mamom karmiącym sztucznie
mam znajomą mamę 4 miesięcznej dziewczynki (karmi butlą) która kiedy chce wyjeżdża na zakupy, do fryzjera lub po prostu żeby sie oderwac od codzienności, ja na razie nie mam co marzyc o wyjściu wieczorem bo krzysiek za nic nie uśnie bez cyca i jak sie wybudza to tez nikt inny nie jest w stanie go usokoić, myśle że jak przejdzie na sztuczne to da mi troche odetchnąć, no i tak ja piszesz mogę zacząć sie na poważnie odchudzac

Do góry