reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych (odczucia i objawy)

Aska111

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny!

Podzielcie się jakie miałyście objawy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Kiedy dostałyście pierwszą normalna miesiączkę (nie chodzi mi o krwawienie z odstawienia)?

Ja odstawiłam tabletki dwa tygodnie temu. Przez pierwszy tydzień miałam straszy ból podbrzusza. Cały czas mam ból sutków, w takim stopniu, że czasami biustonosza nie mogę nosić. W dodatku mam wrażenie jakby powiększyły mi się piersi i trochę przytyłam.

Czekam na Wasze spostrzeżenia ☺️

reklama
U mnie nigdy nie było nadmiarowych objawów.
@ przychodziła 30 +/-2 dni od odstawienia.
Jak gdyby nigdy nic.

U mnie nigdy nie było nadmiarowych objawów.
@ przychodziła 30 +/-2 dni od odstawienia.
Jak gdyby nigdy nic.
Z tego co czytałam miesiączka może przyjść w każdym momencie, a nawet po pół roku dopiero.. Ciekawe jak to będzie u mnie 🤔😄

Ja odstawiłam w październiku. W listopadzie już miałam normalna miesiączkę. I w lutym zaszłam w ciążę 🙂
Ja ogólnie nie chciałam odstawiać tabletek, ale mój syn trafił do szpitala, duże zamieszanie, zmartwienie na głowie i tak jakoś się stało 🙄

reklama
Witam Was 😃 Brałam długo tabletki przez ok 6 lat, później miałam przerwę ok 2 lat i znowu brałam ponad 2 lata. Teraz postanowiłam odstawić (to były jedyne leki jakie brałam i nie chciałam się już truć). Na początku bolaly mnie sutki, przeszło doszedł ból brzucha ale przyszło krwawienie (raczej nie jest to normalny okres po 28 dniach od ostatniego krwawienia). Najgorsze i nie wiem czy to wina odstawienia hormonów ale moja psychika pada na plecy i już zachodzie w głowę co się dzieje czy może jakiś psycholog. Miałyście coś takiego ?
Niestety jest źle od krwawienia dramat, chodzę zła, naładowana agresja, wrażliwa, płacze. Nie potrafię sobie z tym poradzić może któraś z Was też tak to przechodziła i możecie coś podpowiedzieć ?

Do góry