reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

odstawienie od piersi

Dziewczyny a nie jest czasem tak, że jak ogranicze w dzień to w nocy będzie sie częściej budzić?
ja nic takiego niezauwazylam.wczoraj w dzien dostal chyba tylko 3x.usnal bez cysia na noc,dostal soczek przed snem i usnal.potem w nocy karmilam go chyba standardowo 3x.bylo ok.jak sie przebudzil,a wiedzialam,ze nie jest glodny to go przytulilam i spal dalej.bylo ok.

reklama
Witam wszystkich!
Jestem mamą 2 dziewczynek 9 letniej Oli i 11 miesięcznej Madzi.Tydzień temu Magda sama odrzuciła pierś, chyba do tego po prostu dojrzała albo nie najadala sie już mlekiem z piersi, w ostatnich dniach budzila sie 2-3 razy w nocy.Szczerze mówiac sama jestem zaskoczona ze tak gładko poszlo,zwlaszcza że wczesniejsze próby dopajania sztucznym mlekiem nie wychodzily.Próbowalam gdy miala 7 miesiecy,lecz żadna mieszanka dostepna na rynku nie pasowala Madzi, a ona sama słabo przybierala na wadze.Nie wiem czemu akurat teraz i to z dnia na dzień, ale ciesze sie z tego, bo mala budzi sie tylko raz w nocy i mam pewnosc ze sie najada.A ja wkońcu wyjde z domu do jakiegos kina czy na spotkanie z przyjaciółmi.Dobrze że Madzia lubi swoją ciocię i chętnie z nią zostanie,mam nadzieję.:-)

Ja też zaczęłam odstawiać.Dawałam mniej w dzień i na noc usypiałam bez cysia w buzi,bo też był z tym problem.Ale w poniedziałek Antoś zachorował i miał gorączkę i niestety cały dzień i noc był przyssany do mnie.Wszystko teraz zaczynam od początku.
Też jestem przywiązana do karmienia,ale już mi to zaczyna ciążyć i chce też wyjść wieczorem,a jak na razie noc to wyłącznie cysio jest.
życzę sobiei wam powodzenia.
P.S.Ja niedawno napisałam podobny post: "Trudne pożegnanie z cysiem"-poczytajcie;-)

moja maleńka skończyła pół roku i obawiałam sie jej reakcji na brak cyca ale ku mojemu ogromnemu zdziwieniu mała od razu zaakceptowała butelke i nie dobijała sie do cyca więc praktycznie z dnia na dzień przestałam karmić piersią...tyle, że przez pewien czas odciągałam pokarm żeby mała dostawała na noc mleko mamy:) Nie miałam też problemu z nawałem pokarmu więc moge powiedzieć że rewelacyjnie i bezboleśnie dla Jagódki jak i dla mnie minął czas cyca :)

Dziewczyny poratujcie dobrą radą. Osiem miesięcy karmiłam synka piersią - do końca 5 miesiaca wyłącznie piersią, później zaczęłam wprowadzać nowe produkty. Ostatnio mój Oliwier przechodzi zapalenie gardła :no:i nie chce pić z piersi. Jest to doskonała okazja żeby go wkońcu odstawić od piersi.
Czy macie jakieś szybkie i sprawdzone sposoby, aby "bezboleśnie" powstrzymać laktację i wrócić do normalności? Z góry dziękuję!:happy2:

Ponoć trzeba pic szałwię dwa razy dziennie i sciagac minimalne ilości pokarmu, po jakimś czasie piersi przestaną produkować mleczko. Pozdrawiam

Do góry