G
guest-1725476287
Gość
Cześć, jestem tu nowa i proszę o poradę. Mój synek ma 4,5 MSC. Od początku karmię go mieszanie pierś i mm jeśli muszę wyjść. Chciałabym całkowicie zrezygnować z piersi ( nie pytajcie czemu po prostu nie mam do tego siły męczy mnie to ), ale nie wiem jak to zrobić, butle mały je, jednak przy piersi usypia, dostaje ją w nocy itp. Przez te naciskanie na karmienie piersią z każdej strony mam wyrzuty sumienia że chce skończyć go karmić jakbym mu co najmniej robiła jakąś krzywdę... Nie wiem jak się do tego zabrać , jak poradzić sobie w nocy ( potrafi się co pół h budzić na pierś). Syn jest ciężkim dzieckiem bardzo płaczliwym, ciężko go uśpić, uspokoić , boje się że sobie nie poradzę... Proszę o rady jak się do tego zabrać i o dobre słowo, bo dosłownie z każdej strony jestem jechana, tylko mąż mnie wspiera. Boje się, że polegnę, za każdym razem obiecuje sobie że już koniec z piersią i przychodzi gorsza chwila lub mały chce spać i daje z powrotem..plus piersi szybko mi się napełniają i bolą.. proszę o pomoc