reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawienie od piersi

My mamy chyba zawsze wszystko przezywamy mocniej:) Dziękuję wam bardzo:) A do grupy chętnie dołączę:) jeszcze może dla pewnosci pójdę do innego lekarza

reklama
Mój ma 14 miesięcy, nie wyobrażam sobie go tyle karmić. Gdyby ktoś mi powiedział, że tak wygląda kp. To bym od razu mu butelke dala, nawet by nie posmakowal cycka.

Ja karmiłam do 14mc. Też był płacz przy odstawianiu, ale cóż, trzeba być konsekwentnym i jak się postanowiło nie dawać, to tego się trzymać. Placz i histeria będzie 2-3 dni. Moje dziecko potem za dnia też coś próbowało się dobierać ale mówiłam że cycuś poleciał do słoneczka.
Poza tym zadaj sobie pytanie: czy twój komfort jest dla ciebie ważniejszy czy sąsiada który nie może spać przez płacz.

Ja niczego nie przeżywam, nienawidze karmienia 🤣
Hehe no wiadomo każda inaczej podchodzi xd ja nie narzekam ale czuję się trochę uwiazana do sklepu spożywczego jak wyjdę to się ciesze:) z tą policja to ja się dziwię ze u nas jeszcze nie wezwali u mnie starszy daje czadu jak mu czegoś zabronię a mlodszy się uczy 😂

Odstawiłam syna jak miał trochę ponad półtora roku, z tego samego powodu co ty, noce były koszmarne, potrafił albo budzić się co 15 minut żeby „pociumkać” albo cała noc spał z nim w buzi, byłam tak tym wyczerpana, że już rano wstawałam wściekła. W dzień też, ale raz czy dwa. W końcu stwierdziłam, że koniec, bo mnie wywiozą do wariatkowa i w dzień mówiłam, że jest już dużym chłopcem i mleczko się skończyło to zamiast tego tylko się przytulał i łatwo poszło, a w nocy po prostu nie dałam, płakał dwie noce, tuliłam, głaskam, ale nie odpuściłam, trzecia już było dobrze. Tylko u nas był smoczek i dalej jest niestety, wiec tez było „łatwiej”.
P.S. Fakt po tym zaczął spać trochę lepiej, ale nadal budził się bardzo często, teraz ma prawie 3 lata i nadal nie przesypia nocy. 🙄

W tam spokój, raczej strach, że po policje zadzwonią 🤣 młody naprawdę daje czadu.
Sąsiedzi przeżyją 😉 na mnie nie wezwali, chociaż sąsiadka przychodziła zobaczyć co się dzieje 😅 przede wszystkim konsekwen
Dziewczyny nadszedł czas, że chcę odstawić mojego syna od piersi. Za dnia już w ogóle nie pije od prawie 3 tygodni. Drzemka jest bez piersi, na noc usypiam go w wózku. No właśnie te karmienie nocne, koedy budzi się po jakoś 2 godzinach domaga się piersi, nie potrafię inaczej go uspic. Probowalismy już różnych sposób i syn wpada w histerie, a niestety mieszkamy w bloku i nie mogę pozwolić sobie na jego całonocny placz.
Próbowałam wyjść z domu, aby tata przejął rolę, ale po godzinie jego przeraźliwego płaczu wróciłam, Próbowałam go całą noc w wózku wozić, w lozeczku usypiac, na rękach, dawać butelkę, nic nie zdaje egzaminu.
Tym sposobem od godziny 20-21 muszę z nim leżeć w łóżku, bo on się wybudza nawet co 15 minut jak na przykład wczorajszej nocy. Ja już psychicznie nie daje rady go karmić, nie mam ani życia towarzyskiego, ani partnerskiego.
Dajcie jakieś złote rady, bo jestem bliska.posmarowania sobie sutków pieprzem czy gorzkim paluszkiem, wiem to okrutne, ale nie mam pomysłu na to aby go odstawić.
Ja odstawiłam bez problemu na rok, ale dalej musiałam z synkiem leżeć, bo się wybudzał. Miał tak od roku do 1,5. Samo mu przeszło. Polecam czytnik książek z podświetleniem.🤦‍♀️ jak odstawisz, to niekoniecznie coś się zmieni na lepsze. Dziecko może po prostu potrzebować bliskości mamy. Może coś przeżywa. Bo głodny pewnie nie jest?

Sąsiedzi przeżyją 😉 na mnie nie wezwali, chociaż sąsiadka przychodziła zobaczyć co się dzieje 😅 przede wszystkim konsekwen

Ja odstawiłam bez problemu na rok, ale dalej musiałam z synkiem leżeć, bo się wybudzał. Miał tak od roku do 1,5. Samo mu przeszło. Polecam czytnik książek z podświetleniem.🤦‍♀️ jak odstawisz, to niekoniecznie coś się zmieni na lepsze. Dziecko może po prostu potrzebować bliskości mamy. Może coś przeżywa. Bo głodny pewnie nie jest?
U nas dokładnie tak było, mimo odstawienia nadal musiałam leżeć obok, zresztą syn ma prawie 3 lata, a nadal się przebudza i mnie woła i nie zaśnie ponownie jak się z nim nie położę. 🙄

U nas dokładnie tak było, mimo odstawienia nadal musiałam leżeć obok, zresztą syn ma prawie 3 lata, a nadal się przebudza i mnie woła i nie zaśnie ponownie jak się z nim nie położę. 🙄
Mój ma 2 lata i też mnie w nocy woła. Od 4 dni w nocy się z nim nie kładę. 2 pierwsze noce płacz tragiczny. Trzecia: usnął jak go trzymałam za rękę. Czwarta: przespana. Ciekawe, czy przypadek.

reklama

Ja mogę z nim leżeć, tylko żeby mi tego cycka nie pił, teraz mam jakiś słaby okres i ciągle mam nawracające gorączki, w dodatku to karmienie, naprawdę jestem wykonczona. Dobrze że maly chodzi do żłobka, to w dzień odsypiam trudy nocy. Lezenie z nim w takiej pozycji też jest ciężkie, bo mam chory kregoslup, więc boli mnie strasznie i ledwo chodzę za dnia.
Głodny nie jest, jak go za bardzo napaslam na noc, to bączki puszczał i kupkę robił, a u niego kupa = kąpiel, więc dopiero była fatalna noc.

Do góry