Hej Dziewczyny, skończony 36 tc. Odstawiłam luteinę, która przyjmowałam z powodu skracającej się szyjki i twardnień brzucha od 30 tc. Jakie macie doświadczenia? Ile od odstawienia zaczął się poród? Szybko wróciły Wam twardnienia/ skurcze? Jak się czułyście?
reklama
Balbina90
Fanka BB :)
U mnie sytuacja była jak u Ciebie. Odstawiłam po skończonym 36 tyg, szyjka zaczęła ładnie się rozwierac. Urodziłam w 38+1 poród ekspres jak odstawiłam urogestan to spięć i twardniej brzucha nie miałam już do porodu chyba głowa swoje robiHej Dziewczyny, skończony 36 tc. Odstawiłam luteinę, która przyjmowałam z powodu skracającej się szyjki i twardnień brzucha od 30 tc. Jakie macie doświadczenia? Ile od odstawienia zaczął się poród? Szybko wróciły Wam twardnienia/ skurcze? Jak się czułyście?
Powodzenia
wielomatka
każda ciąża na luteinie - 4 razy poród po 40 tygodniu. Do tego pessar i magnez.
Lady Loka
Ale luteina i tak nie wpływa na twardnienia brzucha, to już bardziej magnez.Czyli raczej nie spodziewać się porodu od razu. Dziękuje Wam za odpowiedzi. Brzuch nadal mi twardnieje co jakiś, ale już chyba się nie muszę tym przejmować.
reklama
wielomatka
Tak naprawdę to dzidziuś decyduje kiedy poród nastąpi. Niektórym nic brzuch nie twardnieje i poród z zaskoczenia jest, innym twardnieje przez pół ciąży, a poród niemal wywoływany. Wytrwałości na tej końcówce ciąży.
reklama