reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawianie od piersi

JASS

Fanka BB :)
Dziewczyny,
Jakie macie sposoby na odstawienie od piersi Roczniaka Cycoholika? Jest za mała, żeby tłumaczyć i za duża żeby niepostrzeżenie zastąpić butlą ( której zresztą nie ruszy)
Ciumka przed drzemkami i w nocy.
Uwielbiamy to obie, ale organizacyjnie ciężko mi to kontynuować.
Podobno niektóre dzieci odstawiaja się same (?) , ale u nas się na to nie zanosi chyba...

reklama
reklama
Wiec moja mala ma 25.5 msc. Czyli ponad dwa lata. Bardzo ladnie je wszystkie posilki, w sensie ze dieta jest rozszerzona. Ostatnia noc cala przewisiala na cycku. W dzien jak tylko kolo niej przysiade tez pcha sie do cyckow. Nie chce klamac, jutro policze. Ale wydaje mi sie ze wywalam cycki za dnia ok 7 razy strzelam,ale.tyle razy szuka czasem odmawiam i ja probuje rozkojrzyc czyms innym. Plus do usypiania na drzemke i na noc. Wiec naprawde sporo. Mam tego szczerze dosyc. Jestem w ciazy z drugim dzieckiem bola mnie piersi. W ogole nigdy nie przepadalam za kp, ale zrobilam to dla dobra dziecka i z wielkiej milosci do niej. A teraz zaluje, ze nie przykrocilam tego wczesniej. I doskonale wiem, ze ona sobie ze mnie zrobila smoczek. Znajomym juz nie przyznaje sie ze ona jest nadal na cycku, bo dla nich to jest niesmaczne. Mieszkam za granica i tak tu to widza...

Jeszcze sie pozale mala wchodzi i jak to maly bobas kolanko lokiec w brzuch, albo najlepiej cala sie polozyc na mamie i wtedy jest mi ciezko na brzuchu i momentalnie zgaga. Wiem ze ona szuka bliskosci. Moze to glupio zabrzmi i nie chce jej czegos zabierac, bo pojawi sie nowe dziecko. Ale nie chce juz tego robic....

Oo myslalam ze starsza. Ale nie dziwie sie ze nie lubisz kp w ciazy, to nie lada wyzwanie przy tym bolu.
Smoczek to zamiennik piersi więc nie zrobiła sobiego z Ciebie a korzysta zgodnie z przeznaczeniem :p
Jest gdzieś w necie, może nawet tu gdzies wrzuciłam, wpis "Jak wychować kulturalnego ssaka". Baaaaardzo polecam. Taka podstawa od czego zacząć by odstawic bez kłamstw.

Hahaha @Aguu usmialam sie. Masz racje z tym smoczkiem. Jak bede mala usypiac to podczytam. Kurcze nie chce karmic 3 latki i noworodka.... Mialam nadzieje, ze mala sama odrzuci piers kolo 20go tygodnia jak mleko zmieni sklad.

Zgłaszam się i ja. 2 lata i kilka dni a mały nadal cycuje. Mnie nie drażni samo karmienie nawet to lubię( już tylko rano i na noc czasem, nie ma ustalonych pór kiedy go najdzie ) najgorsze jest coś innego. Jak ssie pierś to drugą się bawi...po prostu ściska, szarpie sutki:( to jego większy nawyk niż samo ssanie. Ktoś tak miał ? Oduczy się tego sam ? Nie powiem że to fajne...i nie mam pomysłu jak zrobić żeby o tym zapomniał

reklama
Mamaelaela ale prawdziwy facet Ci się trafił!:D odsłaniasz dwie piersi jak karmisz? Ja tylko jedną wyciągam i drugą się nie bawi, bo jest schowana ;) ale pewnie próbowałaś już tego.

Do góry