reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Na onecie poruszyli temat dzieci martwo urodzonych - komentarze niektórych ludzi bezcenne :wściekła/y: mam się czuć matką pijącą, palącą i imprezującą i dlatego, wg niektórych użytkowników internetu, dzieci umierają - noszzzzzz
a z takich przyjemniejszych rzeczy to .... nic ciekawego :-D:-D:-D
o stadionie czytałam - i znowu komentarze bezcenne - pisze jak byk - koszty utrzymania ponosi klub ( czyli kibice kupując bilety, reklamodawcy itd ) a w komentarzach - "koszt utrzymania jak zwykle spadnie na najbiedniejszych mieszkańców krakowa :szok::-D) Ludzie!!!! zaczynam się bać żyć w takim społeczeństwie :eek:
a dla Ciebie zjola lepszy by byl stój kotka z ogonem i z biczem :-D:-D:-D
Ja do 18 a później nic nie mam na kolacje - więc nie wiem czy wracać do domu :laugh2:
62686_365937190110708_164181236952972_939683_1336133655_n.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Anastazja - ja widzę, że mnie mocno już w roli obsadziłaś :-D.
Co do tego artykułu o dzieciach, to komentują go pewnie ludzie nie w temacie i nie mają o tym zielonego pojęcia. Szkoda się denerwować. My niestety wiemy swoje.
Co do stadionów, to nie wiem, czy słyszałaś, że trzeba przed euro wymienić na wszystkich murawę, bo nie jest taka, jak powinna. Na pewno kasę na to wyciągną nam z kieszeni a ja nienawidzę piłki nożnej, więc dlaczego mam za to płacić?

Dziewczynki a ja lubię piłkę nożną:tak: jak mam czas i jest dobry mecz to piję piwo wcinam czipsy i oglądam, jest na co popatrzeć:-D
Ziola masz prawko więc to pewnie jakiś wykład uzupełniający.
Mi dzisiaj obiadek ugotowała mama, więc wracam jem i zmykam na siłownię.

Madzia - szczerze mówiąc, to nie wiem o jaki wykład chodzi, bo robię prawko u znajomego. Kazał przyjść, to idę nie pytam na co :szok:. Jutro wam napiszę, czego się dowiedziałam :tak:

magda - to już wiadomo czemu masz 2 kg na + :-p:-p:-p jutro dobry mecz to kolejny kg będzie na + :-D:-D
zjola - z tego co sie orientuje to gdyby dobrze od razu wybudowali , a nie po znajomości projekty , po znajomości firma budowlana itd to nie było by potrzeby wymieniać trawę 17 razy ( chyba w poznaniu tak jest czy wrocławiu ) , inna sprawa że trochę kasiorki UEFA rzuciła - tylko jak rzuciła to się wszyscy rzucili :-D:-D
To jak to w końcu jest ??? robisz prawko czy na instruktora się uczysz ? bom się pogubiła :sorry::eek:

magda - to już wiadomo czemu masz 2 kg na + :-p:-p:-p jutro dobry mecz to kolejny kg będzie na + :-D:-D
zjola - z tego co sie orientuje to gdyby dobrze od razu wybudowali , a nie po znajomości projekty , po znajomości firma budowlana itd to nie było by potrzeby wymieniać trawę 17 razy ( chyba w poznaniu tak jest czy wrocławiu ) , inna sprawa że trochę kasiorki UEFA rzuciła - tylko jak rzuciła to się wszyscy rzucili :-D:-D
To jak to w końcu jest ??? robisz prawko czy na instruktora się uczysz ? bom się pogubiła :sorry::eek:

I się wydało:szok::-D jedzenie to jedna z moich największych przyjemności, piwo tez lubię więc tyłek rośnie:-p

czesc dziewczynki...

MAm do Was pytanie... Może sie orientujecie to bardzo proszę o pomoc... Mój tesciu chce mi załątwic prace, żebym mogła pobierac zasiłek macierzyński.. Ile należy przepracować , żeby takowy się nalezał? I czy będę mogła isc na zwolnienie, bo w sumie to pracować nie za bardzo mogę... Muszę coś wykombinować, bo moj mąż jeszcze sporo czasu posiedzi na chorobowym w zwiazku z ta nogą..

Magdalena przybyło masy mięśniowej ;)

Anastazja no nie wiem ja grzeczna dziewczynka jestem - jak śpię - i takich rzeczy nie oglądam :)))))))))))))) i nie szukam :D
Tak AGH
Dawaj ten artykuł na onecie, walnę taki komentarz, już mnie palcę swędzą..... Co za dupek to napisał :/

Na euro nie będzie autostrad, ale to nie problem wg pani prezydent przecież kibice mogą dolecieć.... Red bull doda ci skrzydełłłłłłłł

Zagraniczni Kibice to se posiedzą w samochodach na naszych niedokończonych autostradach w cudnych korkach i będą słuchać relacji z meczu w radiu po polsku . Super frajda , nie ?:laugh2:

reklama
czesc dziewczynki...

MAm do Was pytanie... Może sie orientujecie to bardzo proszę o pomoc... Mój tesciu chce mi załątwic prace, żebym mogła pobierac zasiłek macierzyński.. Ile należy przepracować , żeby takowy się nalezał? I czy będę mogła isc na zwolnienie, bo w sumie to pracować nie za bardzo mogę... Muszę coś wykombinować, bo moj mąż jeszcze sporo czasu posiedzi na chorobowym w zwiazku z ta nogą..
Anulka ja zaszłam w ciążę gdy byłam na okresie próbnym, miałam przepracowane 2 miesiące. Poinformowałam pracodawcę, ważne aby w momencie gdy kończy ci się umowa przekroczyć 12 tydz ciąży wtedy automatycznie musi ci ją przedłużyć. Ja ze względu na zagrożoną ciąże od razu byłam na zwolnieniu. Masz płacone 100 %. Pierwszy miesiąc płaci pracodawca a potem ZUS. To znalazłam na stronie ZUSU : Zasiłek macierzyński przysługuje także pracownicy zatrudnionej na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, z którą umowa o pracę została przedłużona do dnia porodu.

Do góry