reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odruch moro PO 4 miesiącu

kas1815

Zaangażowana w BB
Hej.
Szukam dziewczyn, których dzieci miały jeszcze po skończeniu 4 miesiąca odruch MORO. Jak potoczyła się Wasza historia?
Synek nadal moruje, bardzo mnie to niepokoi. 20.02 skończył 4 miesiące… powinien już ewentualnie jedynie się wzdrygać a tu nadal rączki w akcji…
Neurolog dopiero pod koniec marcA…

reklama
Hej.
Szukam dziewczyn, których dzieci miały jeszcze po skończeniu 4 miesiąca odruch MORO. Jak potoczyła się Wasza historia?
Synek nadal moruje, bardzo mnie to niepokoi. 20.02 skończył 4 miesiące… powinien już ewentualnie jedynie się wzdrygać a tu nadal rączki w akcji…
Neurolog dopiero pod koniec marcA…

Ale nadal tak samo jak wcześniej czy jest różnica i powoli to zanika ? Chodzi o częstotliwosc

Na pewno nie jest taki mocny, nie rzuca nim jak szatan. Ale jest. Częstotliwość hm raz jest dzień ze nie ma prawie wcale i tylko fizjo widzi a dziś np leżał w łóżeczku i mąż jedynie się w lozku poruszył i miał odrzut.

🙋‍♀️
mój dość długo miał te odruchy.
Potem na chwilę był spokój, ale znowu wróciły, głównie w nocy.
Miotał się strasznie.
Ostatecznie w 5miesiącu zaczęły zanikać na dobre.

Myślę, że na ty etapie jeszcze się utrzymuje tylko w mniejszym stopniu ten odruch, coraz mniej i mniej aż zaniknie. Nasz na 6 już go nie miał. Także dajcie sobie czas

Czyli jest dla nas jeszcze nadzieja :) dobrze bo jak czytam jakie są konsekwencje przetrwalego odruchu to siwieje 🙈

reklama
Czyli jest dla nas jeszcze nadzieja :) dobrze bo jak czytam jakie są konsekwencje przetrwalego odruchu to siwieje 🙈

Nieeeee, nie czytaj ! Jest czas, też miałam stres, bez sensu. Spokojnie, nawet nie spostrzeżesz się a całkowicie zaniknie. Tym bardziej, że jest go juz mniej.

Do góry