reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odpieluchowanie

aga6

Fanka BB :)
Hej!

Mam pytanie, a raczej już problem.
Córka w marcu skończy 3 lata a ciągle woła o pieluchę.. już nie wiem jak jej tłumaczyć.
O ile w domu chodzi bez, to jak wychodzimy to chce żeby jej założyć, inaczej nie chce się ubierać. Wydaje mi się, że to kwestia tego, że kiedyś posikała się w spodnie na dworzu, bo od tamtej pory nawet na krótki spacer nie chce iść bez pieluszki.
Pewnie to też mój błąd, bo na dłuższe wyjścia jej zakładałam ale to ze względu na to, że było zimno, wietrznie i nie chciałam żeby się przeziębiła.
Chciałam ją odpieluchowac w lato w zeszłym roku, ale totalnie nie chciała, widać było że jeszcze nie jest gotowa.

Dodam jeszcze że ma straszne opory ze zrobieniem kupy. Mówi nie da rady i płacze a jak tylko tą pieluchę założę to robi..

Pomocyyyyy

reklama
Ja uważam, że należy się wsłuchać w dziecko, ale nie czekałabym z odpieluchowaniem zbyt długo: 2,5-3,5 r. ż.
Spokojnie, bez nerwów i komentarzów typu: znowu! Tylko cieszyć się sukcesami.

I co ważne: pora roku, w której odpieluchowywujemy! Ciepła wiosna, a najlepiej lato! Jak już żegnać się z pieluchą, to nie tylko w domu, ale też na spacerach, ważna jest konsekwencja. Siata ciuchów na przebranie i podkłady do wózka i dużo cierpliwości i pogody ducha.

Dzieci są bystre, szybko wyczują sytuację 😉

Trzymam kciuki za sukcesy nocnikowe!

reklama
Ja też się nasluchalam rad dobrych mam, na synu zaczęłam wywierać presję, że on musi. Doprowadziłam do tego, że bal się robić soku w majteczkach. Po krótkim czasie odpuściłam. Z pieluch w ciągu dnia zrezygnowaliśmy a wieku 3.5 roku. A z pampersa nocnego dosyć nie dawno, a syn 2 tyg temu skończył 5 lat, ale tylko z tego powodu że bal się jeszcze raz obsikac w nocy.
A spał w pampersie, który był non stop suchy.
Drugi syn lada chwila skończy 2 latka siada na nocnik, ale w pampersie inaczej nie chce

Do góry