reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
ja uzywam pampersow i jestem z nich bardzo zadowolona :) od czasu do czasu stosuje tez hugies ale moja niunia czesto spiac w nich posiusia obie spioszki-jakos malo szczelne sa albo sama juz nie wiem.

reklama
Hej, ja uzywam Pamapersów, Huggisów i Belli Happy z chusteczki natomiast również polecam BAMBINO są dobrze nasączone, ładnie pachną używam równiez oliwki bambino i tez uważam, ze jest bardzo dobra. Nie polecam natomiast pieluszek z Biedronki nazywają się bodajże DADA mały miał po nich odparzoną pupę.

Ja od początku do końca uzywałam pieluszek Pampers,raz spróbowałam pieluszek Tesco ale juz w nocy przebierałam małą bo nie dośc że cała przemokła to w dodatku pupa była tak odparzona że od razu mi przeszła ochota na eksperymenty.Chusteczki tez kupowałam Pampers,krem do buzi Ziaja,mydełko bambino,szampon do włosów Bobini,kremik do pupci Sudocrem oliwek nie używaliśmy w ogóle.

my używaliśmy już pampersów huggisów bella happy ale teraz mąż "znalazł" w Lidlu takie o nazwie Cien chyba prod.niemieckiej i są b.fajne(ale niestety nie są takie tanie jak inne kupowane w biedronce czy tesco itp.)moim zdaniem do pampersów podobne i maja taki bajerek -wskaźnik wilgoci-na zewnatrz pieluszki.I on serio działa! ;D Polecam

Dragonku,ja tez używam Lidlowskich-Cien,są tez takie chusteczki nawilżane(nawet mokre rzec można;) ) i nie narzekam:D Na pupę Sudokrem lub Linomag.pozdrawiam!p.s.A wszystkie te pieluchy tesco,geant,biedronka-proponuje założyć ich producentom ;) .

Ja smarowałam LINOMAGIEM, i muszę powiedzieć, że super zagoił ranki mojego synka i to w dwa dni.
Przemywałąm wodą miejsca chore i smarowałam.Praktycznie nawet do 8 razy dziennie.Aby w pampersie nie siedział za długo, musi być dużo powietrza.

Witajcie,

Po urodzeinu uzywalam Pampres bo nie moglam dostac Happy takiego malego rozmiaru, dopiero od 5 kg. Jak tylko Sonia dorosla to sie przezucialam i super. Pampersy sie troche lepiej zaklada, ale nie raz Sonia byla przesiakana mimo, ze ja czesto przewiajam i czesto mialam niespodziewanie pranie ubran bo kuka wyszla. W Happy nie mam takich problemow, a do tego podoba mi sie ze sa szerokie miedzy nogami, nie zakladalam dodoatkowej pieluszki (chodzi o bioderka). Probowalam tez Huggis ale jakos bez przekonania. Tescowskie tez sa ok.

Na poczatku uzywalam pampersow ale postanowialm sprubowac haggisow i NIEPOLECAM-musialam je duzo czesciej zmieniac bo najzwyczajniej maly byl mokry.Obecnie od 2 tyg uzywam biedronkowych pieluch DADA nie ma odpazen.Jesli chodzi o chusteczki to zgadzam sie z obinia kolezanek-bambino,choc nivea tez ladnie pachna i nie ma uczulenia.
pozdrawiam

Ja używam wyłącznie pampersów , jestem z nich bardzo zadowolona i uważam że nie mają sobie równych . Polecam je wszystkim mamom . Rewelacyjne są też pampersy dla noworodków , wcale nie miałam problemów z kupkami , świetnie wchłaniały. pozdrawiam :)

reklama
My używamy Pampersy i Bella Happy. Próbowałam Huggies, ale mały ciągle był po nich przemoczony. Innych nie próbowałam, ale po lekturze Waszych odpowiedzi wypróbuję jeszcze biedronkowe i z innych marketów. Chusteczek nie używamy, tylko woda i mydełko Nivea ( no chyba że nie ma innej możliwości to chusteczki bambino lub huggies, ale to naprawdę sporadycznie). A jak pupa nieco się zaczerwieni to tylko Sudokrem.

gabrywielkanocny3a3ji.jpg

Do góry