reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
Magdabial
co to takiego ten CIEN???????????/

my uzywalismy tez roznych, ale chyba jednak klasyczny Pampers zdal egzamin, chociaz zdazalo sioe ze jasie budzil sie w nocy z osiusianymu pleckami albo bokiem, bo sie zsunela pieluszka. jednak pampersow wlasnie uzywam.
co do husteczek, to i bambino i Nivea baby sa super (te drugie szczegolnie-super pachna, sa dpbrze poskaldane w opakowaniu i zawieraja przyjazne dla skory balsamy...). jednak cena odstrasza 10 zecikow za paczke, a Bambino 7 zeta.

pozdrawiam
ola

reklama
mimi, CIEN to firma pieluszek z Lidla...
zdecydowałam się je wypróbować też ze względu na tą gumkę z tyłu pieluszki, bo młody zawsze nad ranem robi kupkę i jakoś ZAWSZE wychodzi górą z pampersa, tak że ma osraną całą piżamkę... całe szczęście że robi to w trakcie/po jedzeniu, jak jeszcze go trzymam na rękach,inaczej załamałabym się gdybym musiała codziennie prześcieradła prać.... no i teraz nie wiem czy on tak dziwnie robi, czy to wina pampersa.. bo za mały rozmiar na pewno nie ;D

co do chusteczek to odradzam Dzidziusia, może w nawilżeniu itp są ok, ale za chiny ludowe nie da się wyjąć JEDNEJ chusteczki, wychodzą całą stertą, a na dodatek jest problem z uchwyceniem jej...

Ostrzegam!!!
Za nic w Świecie nie kupujcie promocyjnych pieluch Huggies tzn. pakowanych w jumbo paczki.
Są beznadziejne tzn.rozmiar nie odpowiada opisowi,źle maszynowo pocięte(pasek do rzepa znajduje sie albo na wysokości piersi albo na wysokości krocza dzidziusia)>Jak je zakładać? W ogóle nie wchłaniają moczu i nie są suche jak tetra jedno siku i do kosza !!!! Pupa Julci odparzona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kasiek04 może trafiłaś na złą partie bo ja mam właśnie te promocyjne duże huggiesy i jest naprawdę ok, tylko, że my kupujemy soft&dry, a nie te flexy, chociaż podobno i te sa niezłe tylko trochę droższe.
Pozdrawiam

Właśnie ja od urodzenia małej używam Huggisów i zawsze było z nimi ok!!
Używałam głównie tych Flexi, ale zaczęłam potem na próbę Soft&Dry i nawet bardziej mi się spodobały bo są mięciutkie.
Te Flexi są sztywniejsze i jak ktoś chce szerzej pieluchować to się nadają!
A obecnie używam Soft&Dry, na zmianę z Pampersami - które kupuję jak właśnie jest ich promocja, teraz właśnie kupiliśmy w Carrefurze, bo są JumboPaczki w cenie Haggisów. Niestety Pampersy są najdroższe!

Ja używam Huggies FREEDOM i uważam, że są rewelacyjne!!! Jak mawia mój syn: Inne wymiękają!.

Pieluszki są bawełniane, mięciutkie, nie przeciekają, dobrze leżą i mają fajne szerokie rzepy (moim zdaniem najlepsze zapięcia ze wszystkich pieluch). Kupuję w Makro i wcale nie wychodzi bardzo drogo, chociaż są droższe od innych Huggisów.

Pampersów nie lubię, bo są jakieś takie foliowe i miałam wrażenie, że dziecku jest w nich bardzo gorąco, a skóra nie oddycha.

Ja od urodzenia malego uzywalam tylko pampersow a teraz chcialam poprobowac i kupilam rosmany i dada (z biedronki) i nie jestem zadowolona, juz dwa razy w ciagu tygodnia mialam przescieradlo do wymiany i dziecko do przebrania, bo caly zasikany :mad: dzis sie wkurzylam, bo musialam suszyc materac i kupilam pampersy ;) te pieluszki maja za waskie rzepy.

my testujemy nadal Cien z Lidla, są ok, chociaz dzisiaj przesiąkło... ale w pampersach też się to zdażało... nie widać odparzeń, skórka oddycha.. c.d.n. ;D

Ja natomiast najpierw używałam Pampersów 1 i 2 -rewelacja,sama nie wiem jak te wszystkie siuśki sie tam mieszczą i nawet powerzchnia nie oddaje wilgoci...Ale jako,że z kasą u mnie nie najlepiej(samotna mama)to babcia kupiła...Huggiesy 3 super flex w jumbo Paczkach po 78 sztuk...Prosiłam o jedną na próbę,kupiła trzy...I klops!!!!Są beznadziejne!Jak tylko Oli dłużej spi,to kiedy wreszcie się obudzi pielucha jest cała w strzępach,a w całym pokoju czuję aż zapach moczu-tak puszcza wszystko na zewnątrz!Beznadziejne!No ale musze zużyć te co mam,bo nie stać mnie na wyrzucenie i kupienie nowych.I rzeczywiście  Kasiek04 masz rację- są źle wyprofilowane i uciskaja nóżki akurat u mojego synka.A jak sie je poluźni,to Oli siusia sobie na plecy... :(
Nie polecam!

reklama
ja na początku uzywałam pampersów (1-2) i byłam zadowolona a potem były Huggiesy 3 soft & dry i faktycznie są wilgotne jak dziecko jest w nich dłuzej i zauwazyłam ze czerwieni sie po nich pupa , przez jakis czas uzywałam tez happy i były nawet ok ale trzeba było wg mnie częściej zmieniac no i moze są troche za sztywne ale za to szerokie

Do góry