reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
My nic nie używamy:eek:. Jak Kubuś był malutki to brałam mu pudrem albo kremem bambino na zmianę, a jak mu się odparzyła ( chociaż to zdarzyło się może ze 2 razy) to sudocrem. A teraz już od jakiś 2 m-cy nic nie używamy, bo Kuba ma "piękną" (czyt. nie odparzająca się) pupę:tak::tak:.

reklama
My tez nalezymy do tych, ktorzy uzywaja sudocremu, ale bardzo sporadycznie. Tylko wtedy gdy pojawi sie cos czerwonego. Odpukac, bylo to bardzo dawno.
Kiedys (Jas mial 2 m-ce) mielismy straszne problemy z pupa, nic nie pomagalo!!! Zostalo nam wietrzenie pupy i pieluchy tetrowe i... duzo cierpliwosci!!! Oplacalo sie :)
Pozdrawiamy!!

jak cos sie dzieje z pupa to sudocrem albo pentacrem a jak jest ok to nic nie uzywamy:-D

Ja używam kremu Penaten (takiego w metalowym pudełku). Jest bardzo gęsty i świetnie izoluje skórę od wilgoci. Mój synek nigdy nie miał odparzenia, czasem ma tylko leciutko zaczerwienioną pupę.

mój synuś podobnie. nie miał odparzeń ale ma zaczerwienioną czasem pupcię. używamy sudocreamu i maści robionej w aptece na receptę..z tego co słyszałam od mojej ciotki to moja pupa też była smarowana tą maścią...:-)

My od kilku miesiecy uzywamy do pupki Sary tylko i wylacznie Alantanu Plus masci - naprawde polecam - nawet zaczerwienien nie ma, a potrafi w 1 pampersie i 10 godzin byc w nocy (czasami i 12 sie zdarzalo).

ja jesli stosuje to sudocrem. ale żadko. żyjemy bezkremowo prawie:tak: tyłek wycieram chusteczkami pampers, chociaz czasami, jak jest tylko siku w pampersie, wogóle nie wycieram, tylko zmieniam pieluchę. Filip skończył już pół roku i nigdy nie miał i nie ma na tyłku żadnej krostki czy zaczerwienienia

ja moze jakas zacofana jestem ale uzywamy maki ziemniaczanej wszystkie podraznienia szybciutko sie goja za kazdym razem jak cos sie dzieje z pupa zasypsywany byl jak mial rozwolnienie to malego wykapalam w krochmalu :tak:
ugotowalam taki slabszny niz do krochamlenia poscieli pupka jak lalunia sie wygiola w 2 dni a potem tylko co jakis czas jak coski sie pojawialo to krochmal i po klopocie jest

reklama
Do góry