reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
reklama
Ja mojemu smykowi smarowałam pupkę Sudocremem i Kremem przeciw odparzeniom z Nivea.
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

ja prawie od poczatku ( w szpitalu linomag )ale jak wrocilam do domu-od tamtej pory tylko puder Johson's Baby,mala ma super pupke,ani razu nie miala odparzen

Ja na poczatku tylko linomag, teraz uzywam albo sudocremu albo masci robionej za 5pln (witA i chyba cholesterol). A czasem wogole niczym nie smaruje.

ja smaruje tylko i wylacznie wtedy jak cos sie stanie czyli na odparzenia ktora mala ma bardzo rzadko...uzywamy wtedy sudecremu. Prawda jest taka, ze tego nie wolno uzywac codziennie (tylko i wylacznie na odparzenia-w przypadku dzieci) bo skora bardzo latwo sie do tego przyzwyczaja i jak cos sie stanie (odparzenia) to wtedy juz sudocrem moze nie pomoc.

To prawda, Sudocrem to dość mocny środek i też uważam, że nie powinno się go używać na codzień :tak: Moje dziecko ma prawie 5 miesięcy i jeszcze nigdy pupa się nie odparzyła. Używam różnych kremów zamiennie... Sudocrem, Krem przeciw odparzeniom Nivea i zwykły krem pielęgnacyjny Bambino. A teraz kupiłam w Tesco krem na odparzenia firmowy Tesco, kosztował za duży słoiczek 6zł z groszami i jest super! Ładnie pachnie, konsystencja leciutka więc łatwo się rozsmarowuje, będę go kupować częsciej bo cena w porównaniu do Sudocremu jest rewelacyjna a u nas ten kremik się sprawdził :-)

Ja stosuję małej "Maść z pantenolem" Nivea Baby (taka w tubce) i bardzo polecam. W szpitalu do mini wyprawki (pudełko z gadżetami reklamowymi) załapał się miniaturowy Sudocrem i na początku używałam tych produktów naprzemiennie, ale wkurza mnie ten Sudocrem strasznie. W porównaniu z maścią Nivea koszmarnie się rozprowadza i zanim małej pupę posmarowałam to mi ręce zdązyła obsikać :tak:
Teraz już tylko ten Nivea jest z użyciu i zero zaczerwień, odparzeń itp. Polecam.

reklama
My do pupci uzywamy od narodzin sudocremu-po kąpieli oliwka lub mleczko zależy czyms marujemy całe ciałko,a czasem gdy widze jakieś zaczerwienienia, szczególnie w te upalne dni, na noc leciutko smaruje tormentiolem:-).Nie mieliśmy jeszcze problemów z pupcią :tak:Pozdrawiamy!

Do góry