reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
happymum-u nas nie zadziałał niestety, dopiero to zaczyna pomagać, brzegi ranki jakby się zasklepiają po pierwszym pełnym dniu stosowania

reklama
pieluszki z rossmana są super ( oczywiście te bordowe), używam ich razem z pampersem, raz jedne raz drugie i jest ok. Co prawda wczoraj zauważyłam u Natki drobne krostki na tyłkiem, ale myślę że to potówki pewnie przez te upały a nie wina pieluch rossmanowskich.

oooo to super happymum, u nas te tanno herbal zaczyna pomagać, całość mniej różowa i zaczyna się goić

To ja wtrące swoje trzy grosze na temat pieluch :)
My używaliśmy Pampersów, ale odkąd na próbę kupiłam kilka Happy, nie zmienię ich na żadne inne :) Mam na osiedlu taki sklep w którym można kupić kilka sztuk pieluszek i popróbować, dobry pomysł swoją drogą. Happy mają z przodu i z tyłu gumeczki i fajnie dopasowują się do każdego dzidzioła, nie ma mowy żeby coś ''uciekło' :)
Co do produktów "biedronkowych" to może są i fajne bo przede wszystkim niedrogie, ale latem nie ryzykuję ich stosowania, bo są takie "foliowe" i mało przewiewne. Łatwo dziecku zafundować odparzenia. To tak jakby nałożyć reklamówkę na kuper i śmigać w upał, dorosły by się ugotował :) Poza tym moja mała strasznie nie lubi odgłosu odklejania przylepców przy zmianie takiej pieluchy :) Zatyka uszy i się drze :)

Pozdrówka!!

ja na odparzenia polecam tanno- hermal- jak dla mnie to jedyny skuteczny produkt i dajacy bardzo szybko efekty

reklama
ell pisze:
ja na odparzenia polecam tanno- hermal- jak dla mnie to jedyny skuteczny produkt i dajacy bardzo szybko efekty

nie wczytywalam sie w watek a tu widze ewan juz poleciala ;) a tak w ogole ewan mi lekarka powiedziała ze to nie rodzaj diety przyczyna tych odparzen tylko raczej reakcja na kosmetyki niemowlece- u nas okazalo sie ze mała ma uczulenie na wszystkie produkty z lanolina, nawet z minimalna zawartościa- dlatego nawet ze szpitala wyszła z odparzeniami, bo tam smarowali ja wlasna mieszanka z lanolina, niestety wiele produktow zawiera lanoline. ewan mam nadzieje ze twojemu maluszkowi ten tanno pomoze tak jak mojej malenkiej, pupcia teraz blyszczy i wreszcie ma taka skórke jak na całym ciele. I tesciowie nie patrza z pod byka ;)

Do góry