reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

A nasz nawija na maksa i pluje naokoło przy tym tak że wszystko mokre :) A my z meżem już mamy jakieś omamy chyba bo nam się wydaje że po nas powtarza jak coś powiemy :) jakoś tak zawsze dosłuchamy sie tego co chcemy - tzn jakby ogólne brzmienie nam pasuje, podobne dźwięki

reklama
Ostatnio z mężem zauważyliśmy że z Zośki aktorka się robi. Zaczeła udawać kaszel :tak: :confused: , jeśli ktos nas odwiedzii albo nie zwraca się na nią uwagi to zaczyna po aktorsku kasłać . Kiedy zwróci się na to uwage natychmiast zaczyna piszczeć radośnie . Cwaniak mały .........:baffled:

STOKROTKI-NIEZLE Z TYM KASZLEM,PAMIETAM ZE MOJA MARTYNKA JAK BYLA MALA TO TEZ W TEN SPOSOB ZWRACALA NA SIEBIE UWAGE.ALE TE NASZE DZIECIACZKI CWANE,OJ CWANE.
MAMOOT-DOBRA SPOSTRZEZENIE Z TA MAPA,MOZE I JAKIS PODROZNIK Z MAXIKA BEDZIE,WEZMIE TO PO RODZICACH,CIEKAWE GDZIE W SWIAT NAS JESZCZE WYWIEJE,MARZY MI SIE AUSTRALIA.MOZE STARCZY ZYCIA ZEBY KIEDYS MOC WYGRZAC TAM SOBIE NA STARE LATKA DUPKI,HE,HE,HE

U nas jeszcze zabawa w a ku ku na całego Wojtek zakłada sobie na główke pieluche tetrowa -chowa się a potem robi kuku i zdejmuje straszny mamy z tego ubaw;-)

moja a kuku też uwielbia a najbardziej mi sie podoba jak ja przestaje huśtać na huśtawce to tak sie rusza do przodu i tyłu zeby ja huśtać bardziej. Jak chce żeby ją podnieśc to wyciaga rączki i drze japę (takze żadnych cywilizowanych dźwięków).
W ogóle to zauwazyłąm ze odką d zaczęła sie tak roziwjać fizycznie to jakby intelektulanie przestała.... A nawet się cofneła. Juz gaworzyc w ogóle przestała. Przypisuje to temu źe podobno tak dzieci mają jak się uczą czegos nowego ale przyznam ze lekko mnie to niepokoi

Głuszek ale to nie jest tak że to fizycznie tak a to intelektualnie - nie, u takich małych dzieci rozpatruje się rozwój psychomotoryczny - jak dziecko rozwija się ruchowo tzn że rozwija się tez psychicznie/intelektualnie bo taki maluch nie myśli wtedy kiedy leży i jest zamyślony tylko wtedy, kiedy działa - kiedy dłubie, chodzi, bierze wszystko do buzi :) to się fachowo nazywa etap inteligencji sensoryczno-motorycznej bo poznaje świat przez zmysły i ruch - ale wykładzik walnęłam hehe
No ale że zazwyczaj bardziej skupia się albo na ruchu albo na mowie to też tak jest

reklama
no pewnie że masz być spokojna - Marysia na pewno się rozwija nie tylko ruchowo (choć to widać najbardziej) i to w ekspresowym tempie :)

Do góry