reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzanie

reklama
Tabletki zazwyczaj dają efekt jojo.

Warto wyeliminować cukry z diety i wprowadzić dietę lekkostawaną.
Warto też sprawdzić tarczycę, bo czasami ona nie pozwala nam schudnąć.

Tabletki na odchudzanie sieją bardzo duze spustoszenie w organizmie i niekoniecznie odchudzaja . Potem ciezko zregenerowac

O jak ja bym chciała by istniały takie magiczne tabletki na odchudzanie. Mi niestety to zawsze cieżko szło. Teraz jestem 5 miesiecy po porodzie jem ok. 1500kcal. Teoretycznie jestem na deficycie, a waga ani drgnie. Co oprócz tarczycy warto zbadac?

O jak ja bym chciała by istniały takie magiczne tabletki na odchudzanie. Mi niestety to zawsze cieżko szło. Teraz jestem 5 miesiecy po porodzie jem ok. 1500kcal. Teoretycznie jestem na deficycie, a waga ani drgnie. Co oprócz tarczycy warto zbadac?
Bardzo niski ten deficyt masz.
Karmisz piersią?

Przy bliźniętach i starszej córce i niedospaniu zapewne zwyczajnie potrzebujesz więcej kalorii, bo nie wierzę, zeby Twoje CPM wynosiło 1800kcal.

reklama
KIlka lat temu poszłam do dietetyka. Jest taka sieć dobry dietetyk. To nie reklama, ale mogę polecić, bo u mnie ich podejście się sprawdziło.

Rozpisują dietę z uwzględnieniem tych produktów, które faktycznie jesz i z uwzględnieniem trybu życia (ilośc posiłków itd). Kontrola plus minus raz w miesiącu, czasem raz na dwa.
Schudłam z nimi 30kg w 3 lata. Pewnie schudłabym szybciej, ale po drodze rutynę posiłków rozwalił mi covid.

Tak czy inaczej w ten sposób czlowiek się uczy po pierwsze tego, jak powinna wyglądać porcja jedzenia, po drugie, ile gramowo (bo wszystko jest wyliczone co do grama) powinien jeść. Poza tym praktycznie z niczego się nie rezygnuje (no na początku, potem się wprowadza znowu), więc realnie zmienia się po prostu nawyki żywieniowe i uczy zdrowej relacji z jedzeniem.

Jem czekoladę, lody, pizzę, ale umiem to zbilansować pozostałymi posiłkami. Od ciąż nie liczę kalorii i nie przytyłam. W sensie w ciążach przytyłam, ale potem waga spadała. Trzymam się jednej wagi już od 3 lat (z przerwami na ciąże) bez liczenia kalorii.

Do góry