reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

obywatelstwo uk

jest tylko ta rubryka. zastanawiałam się co wpisać ale w tym momencie ona nie miała żadnego paszportu więc ominęłam.to samo w ambasadzie pytali nas ale też nie wiedzieliśmy jeszcze czy to zalatwiamy to powiedzieliśmy ze nie ma. ogólnie w jednym momencie dostała oba.

reklama
Nasz syn nadal czeka na paszport brytyjski.
Oboje pracujemy w UK 8 lat. Tatuś przedstawił wszystkie dokumenty, rozliczenia podatkowe, wyciągi z banku, lecz oni nadal kazali coś dosyłać, mimo iż było czarne na białym ze podatki opłacone, jest ciągłość w wycia gach bankowych itd. Spóźniliśmy się z dosłaniem jednego papierka o 6 dni, bo w miedzy czasie nie było nas w domu 3 tyg i nie wiedzieliśmy, ze coś do nas napisali, aby dosłać coś jeszcze i odrzucili nasze podanie. Nakazują wysłać nowe podanie z nowymi zdjęciami i nowa oplata i wtedy zaczną procedurę od nowa - masakra!

Ja kiedys czytalam, ze dziecko ktore urodzilo sie w uk, ale przed uplywem 5 lat pobytu rodzicow, tak jak nasza corka, po 10 latach zycia tutaj moze ubiegac sie o paszport brytyjski i obywatelstwo. Nie wiem ile dokonca w tym prawdy, ale jesli cos takiego istnieje, to napewno bedziemy sie dla Nadii starali

Do góry