reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Dziewczyny czy Wam tez po całym intensywnym dniu wszystko się tam obniża? Ostatnio miałam gości sporo się nachodziłam po domu, jak tam sobie sprawdzałam przed zaśnięciem to się przeraziłam tak nisko

reklama
Dziewczyny czy Wam tez po całym intensywnym dniu wszystko się tam obniża? Ostatnio miałam gości sporo się nachodziłam po domu, jak tam sobie sprawdzałam przed zaśnięciem to się przeraziłam tak nisko

U mnie też tak jest. Po dniu całym na nogach długich spacerach niestety wieczorem też jest tragedia. Czasami jak znajdę wolną chwilę dla siebie wieczorem staram się odpoczywać z poduszką pod pupą, taka pozycja odciąża miednicę. Niestety tych chwil jest zdecydowanie za mało, bo niestety czasu brak. Wejdź jeszcze na fb trening dla mam tam znalazlam też takie ćwiczenie tzw. pies z głową w dół, niby też pomaga. W ogóle na tym blogu dużo cennych wskazówek jak odciążać dno miednicy w życiu codziennym - prawidłowa postawa w toalecie, przy kichaniu, kaszleniu, wstawaniu, dźwiganiu. Ja ten blog przestudiowałam przed pierwszą wizytą z fizjoterapeutą to stwierdziła, że super, że bardzo dużo już wiem jak odciążać dno miednicy w dniu codziennym i za dużo już nie musi odpowiadać.

U mnie też tak jest. Po dniu całym na nogach długich spacerach niestety wieczorem też jest tragedia. Czasami jak znajdę wolną chwilę dla siebie wieczorem staram się odpoczywać z poduszką pod pupą, taka pozycja odciąża miednicę. Niestety tych chwil jest zdecydowanie za mało, bo niestety czasu brak. Wejdź jeszcze na fb trening dla mam tam znalazlam też takie ćwiczenie tzw. pies z głową w dół, niby też pomaga. W ogóle na tym blogu dużo cennych wskazówek jak odciążać dno miednicy w życiu codziennym - prawidłowa postawa w toalecie, przy kichaniu, kaszleniu, wstawaniu, dźwiganiu. Ja ten blog przestudiowałam przed pierwszą wizytą z fizjoterapeutą to stwierdziła, że super, że bardzo dużo już wiem jak odciążać dno miednicy w dniu codziennym i za dużo już nie musi odpowiadać.
Również czytam ten blog, dużo wskazówek i cenne rady :)

reklama
Moja fizjoterapeutka mówi ze przy I i II stopniu jak najwięcej bo pomaga. Także romantico i do dzieła :)
To mnie pocieszylas bo mam doła i na dodatek poklocilam się z mężem, popłakałam się na maksa, hormony mi chyba jeszcze szaleją. Pojechałam jeszcze z córką na dmuchany plac zabaw i mam wyrzuty sumienia że ja podsadzilam żeby mogła wejść, a ona waży już chyba 12 kg.
Moja fizjoterapeutka twierdzi że wyprowadza swoje pacjentki z obniżenia, dzięki fizjoterapii i ćwiczeniom. Bardzo chciałabym aby tak było w naszych przypadkach również.

Do góry