reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Ja mam wpuklanie pęcherza do pochwy Stan z 6mca ciazy. Ogólnie jak czytam to u mnie lepsza sytuacja ... do fizjo kolejny raz wybieram się pół roku po porodzie. Narazie te ćwiczenia. Podobne dostałam w ciąży a te po porodzie. Fizjo była na oddziale. Mam przed okresem lub po ostrzejszym seksie (kiedy to było ) takie uczucie jakby miało mi wszystko wyjść dołem. W ciąży tez miałam. Przeszło po rozmasowaniu fizjo i po ćwiczeniach. No i problemy z cewka, z niedosikaniem jak to piszecie ...
Fajnie że do nas dolaczylas:) Zawsze raźniej i większe wsparcie od razu człowiek lepiej się czuje :) Fizjo na oddziale ? Marzenie !
Jakie czujesz dolegliwości takie na codzień w związku z uwypukleniem?

reklama
Fajnie że do nas dolaczylas:) Zawsze raźniej i większe wsparcie od razu człowiek lepiej się czuje :) Fizjo na oddziale ? Marzenie !
Jakie czujesz dolegliwości takie na codzień w związku z uwypukleniem?

Teraz 6 tyg po porodzie nic. W ciąży zdziwiło mnie jak wkładałam luteinę ze tam jest tam ciasno ... teraz wiem czemu. I czemu po każdym zbliżeniu ( a mało kiedy wolno było ) męczył mnie pęcherz. Bolał. I tak latałam po lekarzach gin bo bolało mnie krocze nikt nie wiedział czemu. Dopiero jeden gin który pracuje w klinice gin estetycznej mnie oświecił. Fizjoterapeutka potwierdziła.

To prawda . Ja tak samo. Pod koniec dnia wypompowana ana maxa. A Wy a jakich porach dnia ćwiczycie ?

Ja rano odstawiam starszego do przedszkola wracam i jak młodszy śpi to wtedy ćwiczę a jak nie to ćwiczę z nim jego zestaw ćwiczeń. Po nich najczęsxiej zasypia poczekam na krótką drzemkę A ja wtedy korzystam z okazji. Z rana to dla mnie priorytet. Jak zrobię ćwiczenia potem ogarniam resztę. Po południu jak wygospodaruję dla siebie chwilę. Albo nawet na spacerze na ławce w parku.No i wieczorem jak już dzieci śpią a ja ogarnę pozostałe obowiązki domowe albo przed samym pójściem spać. Prawda jest taka że wypełnione mam cała doba i na nudę nie narzekam.

I dziewczyny. Nie dźwigamy!!! Wiem wiem. Mieszkam sama od pon do piątku z trójka dzieci Ciężkie ale do zrobienia. Nie ubieramy pasów wyszczuplających poporodowych itd. Nie ćwiczymy brzuszków !!!!

Z tym dźwiganie to ciężko. Ja jak już wiem o problemie (bo wcześniej przyznaje nie uważałam na siebie) to staram się nie dźwigać i mega uważam. Ale niestety mieszkam w bloku bez windy i czasami się po prostu nie da :( dzieciątko też coraz więcej waży.

Dziewczyny a czy macie jakieś doświadczenie z tym ze ściana pochwy przez ćwiczenia może się podnieść? Ja nie mogę tam na siebie patrzeć i czuje się oszpecona. Bardzo bym chciała aby ćwiczenia właśnie to zdziałały

Z tym dźwiganie to ciężko. Ja jak już wiem o problemie (bo wcześniej przyznaje nie uważałam na siebie) to staram się nie dźwigać i mega uważam. Ale niestety mieszkam w bloku bez windy i czasami się po prostu nie da :( dzieciątko też coraz więcej waży.
No niestety mój synek tez juz wazy 8 kg. Cieszę się ze jest zdrowy o rośnie jak na drożdżach ale chciałabym z nim kiedyś pobiegać i poszaleć. Zobaczyny co wyjdzie na usg

reklama
Ja rano odstawiam starszego do przedszkola wracam i jak młodszy śpi to wtedy ćwiczę a jak nie to ćwiczę z nim jego zestaw ćwiczeń. Po nich najczęsxiej zasypia poczekam na krótką drzemkę A ja wtedy korzystam z okazji. Z rana to dla mnie priorytet. Jak zrobię ćwiczenia potem ogarniam resztę. Po południu jak wygospodaruję dla siebie chwilę. Albo nawet na spacerze na ławce w parku.No i wieczorem jak już dzieci śpią a ja ogarnę pozostałe obowiązki domowe albo przed samym pójściem spać. Prawda jest taka że wypełnione mam cała doba i na nudę nie narzekam.

@Len84 ja tez się właśnie staram robić to rano po porannym karmieniu między 5 a 6 potem w porze obiadu jeśli uda ni się wygospodarować chwile wieczorem jak już mąż siedzi z Małym a jeśli Go nie ma to jak już Synek spi

Do góry