Bardzo dobre wiadomosci, ciesze się że jesteś zadowolona. Czy możesz w jakiś sposób opisać te ćwiczenia ?
Od pierwszej fizjo miałam ćwiczenia na:
- Cewkę - wyobrazić sobie ze wyciągam ziarnko grochu
- pochwę - zasiksac miesnie zeby uniemozliwić wyciągnięcie tamponu
- odbytu - wstrzymywac gazy
- zaciskania wszystkiego na raz i podciaganie do góry
- zaciskania wszystkiego na raz jako krótkie serie
3 serie/10 powtórzeń/ 3 razy dziennie
Zacisk na wydechu rozluźnienie na wydechu. Zacisnąć na 50% możliwości i rozluźnienie 2 razy dłuższe nić zaciskanie.
Teraz zostaje przy ćwiczeniu zatrzymania tampony i jednoczesnym podciaganie go do gory. Mam przy zacisku liczyc do 12 stu o potem rozluźnienie tez 12 sek.
Kolejne ćwiczenie jest takie że zaciskam wszystkie mięśnie i podciagam je do góry (jakbym miała np w srodku kwoatek chciala go zamknąc i podciągnąc do góry). Ćwiczenie robię w takich 3 krótkich powtórzeniach. Pierwsze słabiutko, drugie mocniejsze, trzecie najmocniejsze. Zacisk na wydechu.
A to ćwiczenie oddechowe polega na wzięciu głębokiego oddechu do przepony A następnie bardzo powolnym wypuszczeniu powietrza ustami. W momencie jak już czuję że brakuje powietrza to na bezdechu pępek mam przybliżyć w stronę mostka jednocześnie rozszerzając żebra. I takie oddechu 15 razy w ciągu dnia. Mam nadzieję że idzie coś zrozumieć z tego mojego opisu. Ciężko to wytłumaczyć.
Najważniejsze to pamiętać aby przy ćwiczeniach być rozluźnionym. Mięśnie brzucha, nóg, pośladki mają być luźne.