reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

ja tez mam nastroje zmienne! ale staram się panować nad sobą:-) tez poprzednio rodziłam w sierpniu i jedyne co mi przeszkadzało to to ze w lipcu były niemiłosierne upały i cały dzien siedziałam przy wentylatorze w samej bieliźnie... niby mam termin na 5 sierpnia ale bym chciała urodzic ok 25lipca bo wtedy mam szanse wyjechac 25sierpnia nad morze z całą rodzinką!

Mała di nie zakładaj połodu ze źle Ci będzie, dobre techniki dbania o krocze i sen pomoże Ci raz dwa stanąc na nogi!
Marcia ja wogóle nie kupuje staników do karmienia:baffled: kosztują niemało a wg mojego doswiadczenia zwykły stanik tez się sprawdza.

reklama
Weszłam dzisiaj do sklepu z bielizną, obejrzałam sobie koszulki nocne i piżamki, bo w moich starych piżamkach zaczyna mi być ciasno. Będę musiała niedługo coś zakupić. A co do staników to pani też powiedziała żeby jeszcze z tym poczekać, bo piersi mogą się jeszcze powiększyć. No wiec cierpliwie czekam.

Ja poprzednio kupowałam biustonosz początkiem 9 miesiąca - pani w sklepie mówiła, że wcześniej nie ma sensu.

Kupiłam sobie te wkładki Tena, ale nie za bardzo mi podeszły. Jakieś takie duże są :/

dziewczyny co na krwawiące dziąsła? :szok: niedługo to zęby przestane myć, cały czas mnie bolą jakaś masakra... może ktoś ma magiczny sposób ?:-(

irrison, zmień pastę mi dentystka poleciała sensodyne z fluorem albo parodontax i kup miękką szczoteczkę, nawet taką dla kilkulatków.

kurcze ja tez sie boje troche pologu...dosc ze samo w sobie ciezkie to jest bo tu sie chce i trzeba dzidzia zajac tu znowu cala obolala a do tego upal bo srodek lata...ehh musze poczytac o tym jak sie przygotowac , jak dbac o siebie w takcie pologu. mam nadzieje ze w szkole rodzenia dowiem sie wielu ciekawych porad

Dziewczyny poradźcie mi, podpowiedzcie może któraś wie co to jest. Jak leżę sobie spokojnie na plecach to nieraz mój brzuch robi się twardy w jednym miejscu, to coś jakby taka gula, buła twarda, czuję wtedy parcie na pęcherz i muszę szybko lecieć siusiu. Masuję to coś i rozchodzi się to tak jakby rozpływa i nie ma po tym śladu do następnego razu. Robi mi się tak w różnych miejscach mojego brzucha, a dodam jeszcze, że nie boli mnie nic przy tym.
Przeczytałam gdzieś, że to są niby takie skurcze, które mówią o rozciąganiu macicy, ale ja nie mam pojęcia co o tym myśleć. Może któraś z Was słyszała o takich objawach lub sama je ma. Napiszcie proszę jak coś wiecie.

Ostatnia edycja:
Anikaaa niestety ja nie kojarzę czegoś takiego,ale wiem, że jedna z nas pisała kiedyś o czymś podobnym. Pisała, że to dzidzia się tak ułożyła, stąd to twardsze miejsce. Ale może się mylę, ja niestety za wiele w tej kwestii nie pomogę.

Z kolei wczoraj dokonałam przed wejściem pod prysznic nieprzyjemnego dla siebie odkrycia. Na obu moich piersiach,bardziej na dole mam takie jakby czerwone plamki, paski... Nie wiem, czy to rozstępy czy co.Czy rozstępy są takie bordowe? Czy miałyście coś takiego? Jak o to zadbać i zmniejszyć? Kurcze ostatnio czuję się jakbym się sypała.Pięknej sylwetki od matki natury nie odziedziczyłam. Zaatakował mnie cellulit na udach, a do tego rozstępy wszędzie tam, gdzie urosłam (piersi, uda, łydki). Jak ja później będę wyglądała? Ja wiem, że może teraz nie powinnam się o to martwić, bo najważniejsze jest to, aby dzieciątko miało się dobrze i było zdrowe, ale czasem nawiedzają mnie takie myśli, zwłaszcza wtedy, gdy widzę, jak moje ciało zmieniło się na niekorzyść. Ale może później uda mi się o nie trochę zadbać. A jak to u Was wygląda?

reklama
Do góry