reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Jej myslalm ,ze do domu sie niedoczlapie od tego dentysty :p upal i duchota okropna a w autobusie mi sie az ciemno w oczach robilo i brzuch mi co chwile twardnial.Teraz jest juz O.K. ale sie troche przestraszylam.Koniec wypraw autobusem

reklama
to juz nie przelewki .
Wszystkie lipcowe dzieciaczki moga lada chwila wyskoczyc .......... wszystko jedno w jakiej kolejnosci . Przez te upaly nie ma co sie sugerowac zadnymi terminami.......

PIJCIE DUZO WODY !!!!

Zaczynam sie obawiac czy dotrwam do tej piatkowej wizyty u gina ::) brzuch mi sie robi twardy kilka razy dziennie i pobolewa czasem mocniej czasem slabiej.Rano bolal mnie dosc mocno i juz czekalam czy po jakims czasie nie zacznie znowu.Patrzylam na zegarek i podobny bol pojawil sie dopiero po 2 godzinach wiec to chyba jeszcze nie to ;)
A wam brzuszek tez taki twardy sie robi ostatnio?

tak twardnieje i czseto kluje dolem zwlaszcza jak przecholuje z porzadkami ....

czy wy tez tak zle spicie w nocy?????bo ja spie przy otwartych oknach nieubrana i poce sie jak mysz....niemoge zasnac jak jest tak upalnie...koszmar zawsze lubilam lato ale teraz chyba przestane

Mam wszystkie te objawy.Zaczynam cała puchnąć,stopy jak u klauna a dzisiaj mąż sie śmiał bo mam usta jak Angelina Jolie.Najbardziej nienawidze chodzić w nocy siku pare razy.jest tak upalnie że jak zrobie siku to znowu uzupełniam płyny i tak w kółko....Do skurczy sie przyzwycziłam i nie panikuje bo są nieregularne.W nocy są rzadziej niż w dzień.

moja niunia dzis zaleje i wszystko bylo by oki gdyby nie to ze przy kazdym kroku kluje mnie w dole brzucha niewiem co to...powiedzcie czy wy tez tak macie bo jestem sama w domciu i sie zaczynam niepokoic....u gina bylam tydz temu i wsyztko bylo oki...no ale to bylo tydz temu POMÓŻCIe

Ja mam termin na 1 lipca , biorę magnezz wit b6 osobno+falvit, może to i potas ale jem codziennie pomidory i soki pomidorowe więc raczej nie hmmm może??. Niestety moja doktorzyca jest z państwówki i chyba nie chce jej sie pracować a ponieważ od samego początku dobrze sie czułam (żadnych dolegliwości o których piszą) wyniki miałam cały czas wzorcowe więc jej nie zmieniałam a teraz to juz późno na zmiany więc sama sobie radzę. :) (nie ufam lekarzom prawdę mówiąc) wyniki i tak sprawdzam sama, buszuję po necie.
A tak z innych dolegliwości to gorąc gokucza niemiłosiernie-najchętniej leżałabym w wannie cały dzień :) Mój mąż sie śmieje jak już wskocze do tej wanny na dwie godziny że mi płetwy wyrosną :) ale wtedy czuję stan nieważkości i jest ok :)
pozdrawiam wszystkie ciężarówki

Iwonko nie mam pojęcia co to za bóle ale połóż się weź nospe poodpoczywaj i będzie OK ja wiem że teraz to każda z nas panikuje ale spokojnie nie spieszmy się tak:-)

Emilinka ja mam to samo z moja ginekolog stara taka powinna być juz na emeryturze i zapominała mi roznych badan robic o ktorych jej przypominalam...szkoda gadać dobrze że ja sama się tym najabrdziej interesuje i też sama sobie wszytsko sprawdzam buszując w necie i książkach:-)))

wlasnie zaraz zmykam do lozeczka moze mi przejdzie kurde widze ze wsrod Nas panuje ogolna panika kazda z nas wie ze moze przyjsc na nia pora w kazdej chwili....oj jak sie zaczna sypac malenstwa to bedzie fajnie

reklama
no pewnie,ze fajnie będzie! :) Iwonka,te kłucia,to nacisk główki dziecka na wrażliwą szyjkę,z tygodnia na tydzień staje się większy i w końcu dzidzia przebija główeczką pęcherz plodowy i odchodzą wody płodowe no i się zaczyna poród :) każda z nas prawie ma te kłucia,więc to normalka! Więcej odpoczynku i powinno byc oki! U mnie są te kłucia codziennie,raz wieksze a raz mniejsze-przygotowują się nasze ciała do finału! ;)

Do góry