reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

obawy we wczesnej ciazy

reklama
a ty tez z irlandii?? powiem ci ze ja ogolnie pozniej z opieki jestem bardzo zadowolona a w szpitalu po porodzie i w trakcie:) to bajka super traktowanie opieka itp tylko poczatek taki nijaki :)

Tak Ja ze Sligo. Wiem ze w szpitalach opieka super w 30tyg ciazy urodzilam martwa coreczke. Opieke mialam super. U mnie troche inna historia o ciazy sie dowiedzialam po koniec 13tyg ciazy. Mialam tylko jeden scan. Bylo to 4lata temu. Mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej :-)

ja mialam kilka w 11 i 13 jak mialam te plamienia potem w szpitalu kilka razy o plci tez mi powiedzieli bez problemu chyba zalezy na kogo sie trafi ja jestem z cork :))

Ja mialam ciaze ksiazkowa wiec moze dlatego. Mam nadzieje ze troche sie zmienilo I bedzie lepiej a Ja I tak pewnie z kazdym bolem bede pedzic do lekarza :-D

byla wczoraj w szpitalu haha i co tak jak myslalam podeszla pani pielegniarka powiedzialam jej co i jak mowi to normalne ale jak chcesz to zrobie ci szybkie usg haha no z dzieckiem wszysko ok tylko ze nikt mnie nie zbadal normalne lekarzy nie bylo w ogole tylko 3 pielegniarki powiedziala ze mam odpoczywac i czekac na moja wizyte w szpitalu ktora mam 2 stycznia.niestety tutaj tak to wyglada we wczesniej ciazy pozniej juz opieka jest super ale na poczatku tak srednio w 1 ciazy mialam problemy na poczatku i pomogl mi moj lekarz z polski.w ogole jak dla mnie to normalne nie jest mam juz dziecko takze wiem mniej wiecej co i jak pytalam tez kolezanek zadna nie miala czegos takiego dlatego w sumie tutaj zapytalam bo wiedzialam ze tak to bedzie jak pojade do szpitala.dziekuje dziewczyny za odp.pozdrawiam

Najważniejsze,że z dzidzią wszystko ok:)Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz:)I powodzenia życzę;-)i dużo zdrowia życzę:-)

asiuasiu nawet w Cork zależy na kogo się trafi - jak wszędzie. niby opieka ok, niby robią scan na każdej wizycie, ale ostatnio np. trafiłam na takiego buraka, że szkoda gadać. mam nadzieję, że u Ciebie nic złego się nie dzieje.
ja też mam wizytę 2 stycznia w Corku ;-) tylko, ze ja rano, a ty pewnie później skoro to pierwsza wizyta - przynajmniej ostatnio tak robili, że pierwsze wizyty były później bo zaczynali od scanu, a ja mam zawsze najpierw położna i potem lekarz, który robi scan u siebie w gabinecie

aaa i pierwszą ciążę niby miałam książkową, a skończyłam w Pl (ale to wina tego, że wybrałam wtedy szpital w tralee a tam olali moje problemy), a teraz mam problemy związane z ciążą i o ile gp jest super, przejmuje się, sama dzwoni do szpitala jak coś nie halo i mi przekłada wizyty, to w szpitalu lekarze mają to trochę w tyle, że się tak delikatnie wyrażę...

Ostatnia edycja:
ja mam na 14 no o tralee to ja slyszalam mam 2 kolezanki ktore rodzily wlasnie w tralee takze wiem jak tam to wszystko wyglada.a co do tego na kogo sie trafi to sie zgadzam w 100% wiem ze dziewczyny trafialy na jakiegos pana :) lekarza ktory jest wlasnie jakis dziwny :) mozesz mi napisac czy w 2 ciazy tez robia ci scany tak jak w 1 bo tu mnie dziewczyny (tu czyli tu gdzie mieszkam)nastraszyly ze 1 lub 2 scany sa aha ale jesli chodzi o porod to naprawde sobie chwale porod byl z komplikacjami a dali sobie rade super

asiu pierwszą wizytę miałam w 12 tygodniu i wtedy zrobili dokładne usg. poprosiłam o sprawdzenie przezierności i też nie robili problemu. potem miałam usg w 21 i jakoś po 26 tyg (przyspieszone przez moją gp). tak więc teraz w środę będzie już mój 4 scan w szpitalu.
raczej robią go na każdej wizycie, tyle że nie jest tak dokładne jak w Pl. no ale nie olewają sprawy jak w tralee jednak

dzięki za pocieszenie co do porodu. ja się bardzo boję. ale najbardziej tego, że mam do szpitala daleko. a mam pytanko - tutaj można karetką bez problemu jechać, ale powinno się zadzwonić do szpitala czy na 112 w razie czego?

reklama
kurde nie mam bladego pojecia czytalam ze mozna karetka no napewno mozna numer do szpitala to 021 4920545, i 112 to taka centrala jak u nas pewnie mozna tu i tu dzwonic a co do porodu to sie czulam jak jedyna kobieta rodzaca w tym szpitalu tak mnie super potraktowali :)

Ostatnia edycja:
Do góry