reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
z tego co wiem to stodal jest bardziej pomocniczy niż leczniczy :rolleyes2: No ale najważniejsze że pomaga :happy2:

U nas kaszlu już praktycznie nie ma, jutro pewnie pojedziemy do lekarza żeby osłuchał Patryka i może uda się do żłobka pójść od poniedziałku :sorry2:Tylko dzisiaj znowu więcej kupek było i tak się zastanawiam czy to znowu od zębów, czy teraz coś innego :dry:

coś te dziaciaczki wszystkie mają kaszel... moja też, dodatkowo katar i stan podgorączkowy
osłuchowo było czysto (w piątek), daje flegaminę i eurespal, tylko ze lekarka nie powiedziala za zbytnio jak go dawkowac, bo mowiłam ze mam eurespal (kiedys dostawała) i tez jej podałam. jednak jak była młodsza to byly inne dawki a teraz to już sama nie wiem, czy dobrze dawkuję (2x 11ml) bo wyczytalam w necie ze maja być 2ml na 1kg masy ciala

eurespal to to samo co elofen i pulneo, wiec jakie dawki podajecie?

na katar wodę morską i nasivin soft daję i chyba działa

mamanatki u nas bez gorączki.
Ja niestety nie wiem jakie powinny być dawki. Ja daje trzy łyżeczki dziennie, ale te trochę większe łyżeczki

dzięki za info, a czy Wasze dzieci piją te różne syropy? bo moja nie cierpi i jak tylko widzi strzykawke to ucieka i za żadne skarby nie można jej namówić by wypiła lekarstwo. musimy sie z mężem natrudzić żeby jej to podać :/ mąż trzyma małą a ja jej do dziubka wlewam :laugh2: inaczej wszystko wypluwa
jestem drasyczna ale musze bo co mam robić
do mleka czy herbaty tez nie moge dodawać bo ona to wyczuwa :-D

mamaNatki jeszcze miesiąc temu miałam taki sam problem jak Ty. Podanie syropu graniczyło z cudem :no: I musiałam działać z mężem - tak jak i Ty. Wlewałam mu właśnie ze strzykawki po boku policzka.
Albo wlewałam do smoczka od butelki i tak mu podawałam, a że on uwielbia mleko to dawał się tak oszukać i troszkę chociaż wypić.
A potem jakoś nagle mu przeszło i pije wszystko chętnie z łyżeczki.

reklama
natolin, łoj, ale Ci zazdroszczę, oby i mojej kiedys w koncu przeszlo...
najgorsze w tym tez jest to ze jak jest chora i bierze te niechciane leki to mysli wtedy ze we wszystkim jest lekarstwo i zraża się nawet do jogurtów czy dobrego obiadu, nie chce probowac nowyh smakow... na szczescie to przechodzi pozniej

Do góry