reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Mały na wakacjach miał jeszcze trochę ciemieniuchy,byliśmy na mazurach,miał zwilżaną chustkę na głowę i tak się rozmoczyła ,że wystarczyło zdrapać i do teraz nie ma:)))

reklama
Rzutka my mieliśmy kropelki Tobrex, ale są na receptę, ale można przemywać tak jak napisała Dawidowe herbatą albo rumiankiem.

u nas na ciemieniuchę nie działały żadne specyfiki, moje dzieci mają gęste włosy i dużo i to się wczepiało w włosy, ja smarowałam i czesałam to ta ciemieniucha przylepiała się do włosów, a czasem musiałam zdrapywać, a nawet owsiankę stosowałam i ciężko był, z czasem u starszej zeszło, a u młodego jeszcze ma gdzie nie gdzie, mi lekarz mówił, że to od szamponów może się robić, lub płynów źle spłukanych. A Olejuszka dla mnie jest nie dobra, już ten z AA jest lepszy, bo ładnie nawet odchodziło ale nie wszystko.

Dzięki Laski !!! Na was można liczyć :-D Ja oczywiście na najzwyklejszą herbatę nie wpadłam choć sama kiedyś sobie nią oczy przemywałam hehe

My właśnie wybieramy sie na spacerek i...no,właśnie...:baffled:Jak ubieracie dzieci na dwór?My cały czas "jesiennie",czyli rajstopy,spodnie,kurtka "średnia",nie zimowa,czapka tez jesienna.A widze wkoło dzieciaczki starsze od Amelki w zimowych ubrankach,w śpiworkach w wózkach...czy ja jej za bardzo nie "wyletniam"???:confused::confused::confused:Temperatury u nas dość przyzwoite,na plusie i to sporo...sama nie wiem...

reklama
Betti wow że Ci się chce o tej godzinie na spacer to podziwiam,ja to już nie mam natchnienie tak późno na wyłażenie.

U nas okolo 11 bylo dziś 5 st więc wyciągnęłam spiworek do spacerówki i ubrałam zaimowo bo jednak inaczej jak się idzie-to się czlowiek rozgrzeje a inaczej jak sie siedzi w wózku,więc u nas to body,rajstopki,body długi rekaw,spodnie,buty ciepłe,kurka rekawiczki czapka czalik

Do góry