reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Odnośnie zezowania to tez słyszłam, że do roku nie ma sie czym przejmowac, bo dzieciom zdarza sie czasami "zeznąć" [no chyba, że zezuje notorycznie i matczyna intuicja podpowiada, że cuś może być nie tak to dla "świętego spokoju" lepiej to pójśc skontrolować] Alutkowa też czasami zaza zapodaje;)

reklama
a my z powodu że Lauretka jest wcześniakiem byłsmy na badaniu dna oka w Cetrum Zdrowia Dziecka jakos w listopadzie. Panie założył książeczke, zbadały oczko powiedziały że wszystko jest rozwiniete prawidłowo i kazały przyjsc po roku na badanie w kierunku zeza. Kardiolog też jak niunia bedzie miała roczek a ortopeda jak niunia bedzie umiała biegac po korytarzu. Wiec zaczne zowu po roku na kotrole i szczepienia ech. Znowu bede sie musiała zwalniac z pracy.

DAWIDOWE fakt, zalniania z pracy i bieganiny sporo ale przynajmniej będziesz miała pewnośc, że z Laurka wszystko w porządku. Bo to jest tak, że jak człowiek nie ma takiego zalecenia to raczej mu się tylka do lekarzy ruszac nie chce a jak musi to pójdzie i potem przynajmniej wszystko wie i ma pewność, że dziecko zdrowe:)

no to teraz ja potrzebuje porady:

Alicjuszowi pojawiły się wokół ust krostki [dokładniej w kącikach ust i na brodzie trochę] . Wprawdzie były już od jakiegoś tygonia ale takie drobne i praktycznie niewidoczne [posmarowane kremem natłuszczającym znikały] natomiast dzisiaj Młoda obudziła się z buzią czerwoną wokół ust jakby conjamniej buraka jadła :shocked2: i teraz nie wiem czy to może byc uczulenie np. na husteczki nawilzone bo wczoraj nimi kilka razy jej buzie po jedzeniu przecierałam czy to jest z nadmiernym ślinieniem się związane? ma któraś z Was jakis pomysł?
Jeżeli nie zniknie przez weekend to do naszej prywatnej pediatry pójdę, bo w przychodni usłysze standardowe reguły + maść sterydową dostanę i to będzie na tyle...

Makuc - a możesz wrzucić fotkę jak to wygląda? Bo ogólnie wokół ust to jest charakterystyczne iejsce wysypki, ale nie przy samych wargach. Maści sterydowych nie można stosować wokół ust więc lepiej tego nie rób, bo to może jakieś tam zapalenie wywołać (tak jest w ulotce). Jeśli to jest takie zaczerwienie zlewające się z wargami to jeszcze mi na myśl przychodzi takie zapalenie tej tkanki ust, kiedyś o czymś takim słyszałam. Wrzuć fotkę to powiem czy to na wysypkę wygląda czy nie i jakie kremy najlepiej na to :-)

Makuc kiedyś jak chciałam przekupić Łukasza aby leżał mi na przewijaku jak mu pieluchę zmieniam to dawała mu do łapek chusteczki nawilżające, wtedy bodajże były to dady zielone. To on je do buzi wkładał i ocierał nimi bródkę i potem zauważyłam lekkie czerwone plamki na bródce, tak więc przypuszczałam że to od tego. Mimo to znikło to kolejnego dnia. Najlepiej właśnie jakbyś pokazała jak to tak naprawdę wygląda,bo ciężko sobie wyobrazić:-).

Makuc a ślini sie? Przy ząbkowaniu często wyskakują krosteczki i to własnie w okolicy brody i ust, Franka tez teraz starsznie na brodzie obsyfiło więc wypatruje górnych jedynek.

reklama
XXXXXX

NICE mam nadzieję, że uda Ci się coś dojrzeć. polowałam 10 min. i nie da rady wyraźniejszych zdjęć zrobić :(

LOLISZA ślini się i to baaardzo. Na początku też myslałam, że to od tego, więc nie panikowałam a teraz tego coraz więcej sie robi, więc już nie wiem...

Ostatnia edycja:
Do góry