reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

czy wasze dziecki maja zielone kupki?

Mój ma odkąd przeszedł na mm zawsze zielone. No chyba że się na je dużo dyni w obiadku to są żółte fragmenty

Luty Malgos - u mnie tak było przy ząbkowaniu i przy skokach rozwojowych. Ale najgorzej przy ząbkach - ciągłe niekończące się marudzenie, które przeszło jak mu jedynki wyszły. Może małemu idą kolejne ząbki.

reklama
Kurcze moja mala od niedzieli ma ten katar:/ wczoraj pediatra powiedziala ze plucka czyste...a dzis zaczal sie okropny mokry kaszel:(( nie wiem czy to od splywajacego katarku czy wina syropku???? boje sie ze cos sie pogarsza;((

Mona wydaje mi się, że lepiej gdyby pediatra osłuchała Nadię. Laura też miała taki mokry i zaczęło jej na oskrzela schodzić.

Kurcze no wlasnie a jutro sobota przychodnia zamknieta :/ zostaje isc gdzies prywatnie,ale trudno zdrowko dziecka najwazniejsze...

u nas jest tak, że nasza przychodnia ma jakby kontrakt czy nie wiem na jakiej to zasadzie z taką przychodnią co i w weekendy i w święta i w nocy pracuje. może u Was też jakaś taka jest.

Mi się wydaje, że we wszysktich przychodniach przyjmujących na NFZ jest informacja odnośnie tego gdzie ich pacjent może się udać w momencie kiedy ów przychodnia jest zamknieta. Poza tym ZAWSZE w mieście jest jakaś dyżurująca przychodnia no bo przecież choroba nie wybiera sobie dnia ani godziny i nie myśli w stylu "dzisiaj święto o poczekam do jutra, żeby można było do lekarza iść" ;)))

Wasze maluszki zaczęły mniej jeść no i moja do nich dołączyła...wczoraj przy każdej butli zostawiła połowę (nocną wcisnęłam jej przez sen na dwa razy) i dzis od rana znów sie zaczyna :-( najdziwniejsze jest to że obiadek cały zjadła, jak zawsze a mleko niet... no i niby sobie tłumacze że u Was podobnie z tym że ona ani nie jest przeziębiona, ani ząbki nie idą...gdyby chodziło o samo mleko ale to nocne jest z kleikiem, zawsze wciągała wszystko a teraz ledwo siorbnęła :-( i mi sie znów lampka zaświeciła że za mało je, znów sie zamartwiam jej wagą bo ona z babyboomowych modelek...ja już wole żeby ona baby pączuś była...spróbuje jej jutro rano zamiast mleka zrobić kaszke i podać łyżeczką - może wciągnie..

Co do kupek, to my mamy zieolne odkad zaczelam wprowadzac kleiki i kaszki. Dzis Mlody sciagnal troszke deserku z butelki, wiec niebawem spodziewam sie kupowej rewolucji :-)

Alicja - ja zauwazylam, ze Pawel zaczyna zdecydowanie malo jesc przed skokiem - tak na 2 tygodnie przed. Nie martw sie, na pewno nadrobi niebawem. Pawel przez ostatni tydzien jadl jak szalony, az bylismy w szoku, bo i 180 udalo mu sie pare razy zjesc, a to do Niego niepodobne.

reklama
a wiecie, że i mój Pudzianek zaczął od wczoraj mniej jeść ;-) tzn nie jakoś bardzo, ale teraz np ze 180 zostawił 60, a to mu się nie zdarza generalnie

Do góry