Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Znowu u Łukaszka pojawiły się zarumienione policzki i na jednym z nich taki mały kawałek jest jakby suchy... Kurde ja już nie wiem co to jest, bo pojawiło się to przed wprowadzeniem pokarmów stałych, nie zmienialiśmy mu żadnego proszku ani nic... Do końca nie jestem przekonana że uczula go poduszka od teściowej tak jak myślałam wcześniej ( a dokładnie pierze).
Boję się, bo nie wiem czy to alergia te rumieńce czy skaza? ale on ma to tylko na policzkach i to jeszcze nie takie mocne, tylko to jedno suche miejsce mnie niepokoi
mała mi u mojej małej pojawiła się sucha skórka na policzkach jakieś 2 tyg temu. Tak nagle z dnia na dzień, ja ją głaszcze a tu w jednym miejscu na jednym i na drugim taki suchy kawałek. Wpadłam w panikę że mała na coś uczulona, tylko ze my nic nie zmieniliśmy. Zaraz ją rozebrałam i zaczęłam oglądać. No i znalazłam jeszcze takie suche miejsca na ramionkach i łydkach małej. Za telefon i do położnej środow (ona już do nas nie chodzi ale super babeczka z niej, bardzo pomocna) a ona żebym najpierw przyjrzała się pielęgnacji Isi i zapytała czym smarujemy małą. Ja że oliwką. No a ona że możliwe że oliwka małej nie wystarcza, możliwe ze nie wchłania się odpowiednio, że zostaje na ubranku i żebym spróbowała mleczko do ciała z nivei. No i musze powiedzieć że u nas pomogło - z łydek znikło już następnego dnia z ramionek i buźki jeszcze trochę trzymało. także u nas to był znak przesuszonej skórki małej, a może nagle ta oliwka - bambino - ją zaczęła podrażniać? nie wiem najważniejsze że pomogło..kto wie może i u Was okaże się takim głupstwem..
Ostatnia edycja: