nice-girl
Fanka BB :)
nice girl, samego żelaza nie mielismy robionego, moge tylko napisac ile bylo hemoglobiny, czyli 9,9 (norma od 9,5 do 15) i RBC 3,15 (3,00-5.00), lekarka powiedzila ze jest lekka anemia...
no to sama nie wiem co ja mam myśleć. U Ciebie w zasadzie wyniki mieszczą się w normie i dali Ci żelaza,a u mnie poziom żelaza wyszedł 28 przy normie 45-180 i lekarka powiedziała że to ok RBC u nas: 4,42 mln/ul a norma 3,8-5,8. Hemoglobina 12,4 g/dl a norma 12-18 (chyba u nas w innych jednostkach jest).
Ja już się cieszyłam że mały wczoraj i przed wczoraj tak ładnie jadł, ze 150ml juz mu robiłam mm i prawie zawsze wszystko wypijał. A dziś znowu ma słaby apetyt i do tego chyba połowa z tego co zjadł to się ulała. 4 razy go dziś przebieraliśmy mimo tego że chodzi w śliniaku i do odbicia go jeszcze pieluchą owijamy pod szyją.
A tak się cieszyłam, że apetyt wrócił i mały szybko nadrobi...
Monimoni - to super że maluszokwi się poprawiło. Wiadomo że podjęłaś słuszną decyzję - maluszek na pewno jest Ci wdzięczny za to że już się nie męczy po jedzonku
Efa - opisałam w wątku 'karmienie piersią' jak wyhamowałam bez bólu i zastojów laktację. Nie jest to takie trudne i obeszło się bez żadnych leków - trzeba tylko trochę cierpliwości.