reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

obawa beta hcg

Po 48h by ładnie wyszło ale tu jednak jest piątek - poniedziałek, więcej dni. ;-)

To mieszasz dwa sposoby liczenia:)
Bo albo liczysz po prostu przyrost pomiedzy tymi dwoma wartościami i wtedy wychodzi ci 122%, a biorąc pod uwagę fakt, że po 3 dniach beta powinna przyrosnąć o min. 114%, to jest ok.
Albo przeliczasz ten trzydniowy przyrost na dwudniowy (tak jak robią to niektóre kalkulatory internetowe) i wtedy wychodzi te 72% o których piszesz, ale wtedy nie porównujesz tego do 114%, a do 66%, tak jakby to była różnica 2 dni.
W obu przypadkach przyrost wychodzi w normie. Blisko dolnej granicy, ale jednak w normie:)

reklama
To mieszasz dwa sposoby liczenia:)
Bo albo liczysz po prostu przyrost pomiedzy tymi dwoma wartościami i wtedy wychodzi ci 122%, a biorąc pod uwagę fakt, że po 3 dniach beta powinna przyrosnąć o min. 114%, to jest ok.
Albo przeliczasz ten trzydniowy przyrost na dwudniowy (tak jak robią to niektóre kalkulatory internetowe) i wtedy wychodzi te 72% o których piszesz, ale wtedy nie porównujesz tego do 114%, a do 66%, tak jakby to była różnica 2 dni.
W obu przypadkach przyrost wychodzi w normie. Blisko dolnej granicy, ale jednak w normie:)

Dziękuje za wytłumaczenie!!! Uczę się :-)

@kaylla @Frunia @olaaa7 @Patrycja35 No to ja już po wizycie. Beta jest za mala, by coś mogło być konkretnie widać na Usg ale coś się tam tworzy w jamie macicy. Kropeczka. To sprawdzimy za 2 tygodnie. Natomiast wyszła mi ma granicy krzepliwość krwi - więc to do sprawdzenia. Zmniejszył mi luteinę na 2x dziennie A nie 3. Czy chce sprawdzić w ten sposób czy ciaza się utrzyma?

Ostatnia edycja:
To dobrze, że wszystko jest ok:)
A co do luteiny - może po prostu uznał że dawka jest za wysoka, zwłaszcza że nic złego z ciążą się nie dzieje, żadnych plamien, nic. Ja maksymalnie miałam luteine dwa razy dziennie i to przez krótki czas.

Mi chwilę przed ciążą wyszło, że na każdym etapie mam zaniżony progesteron dlatego lepiej się czuję (chyba psychicznie), że mam 3 dawki na dzień a nie 2. Rzeczywiście żadnych plamień nie mam, jedynie pobolewanie brzucha ale nie skurczowe tylko takie ćmienie/lekko okresowe.

Mi chwilę przed ciążą wyszło, że na każdym etapie mam zaniżony progesteron dlatego lepiej się czuję (chyba psychicznie), że mam 3 dawki na dzień a nie 2. Rzeczywiście żadnych plamień nie mam, jedynie pobolewanie brzucha ale nie skurczowe tylko takie ćmienie/lekko okresowe.

To się zaczyna tam w środku wszystko rozciągać, spokojnie. Wszystko jest dobrze. Szkoda się martwić na zapas.

To się zaczyna tam w środku wszystko rozciągać, spokojnie. Wszystko jest dobrze. Szkoda się martwić na zapas.
@szkala Tak, tak, bólami się nie obawiam. Czuję jak się rozciąga np. jak się mocno wygnę to mnie ciągnieee mocno :) Bardziej mnie martwi, że coś się tam tworzy, jeszcze nic konkretnego. A z drugiej strony wychodzi na to, że wszystko u mnie się później dzieje. ;) To są problemy pt. Moja pierwsza ciąża, chcę by się udała i mam obawy. :)

@kaylla @Frunia @olaaa7 @@Patrycja35 zrobiłam dziś wynik z bety. niestety od poniedziałku wzrosła tylko o 40 miu. Poniedziałek wynik: 211, dziś 245. Nieciekawie... W poniedziałek jak spadnie to znaczy to jedno. Eh.

Szkoda...bo mam takie ładne objawy ciążowe. Wynik mnie zszokował.

reklama
@kaylla @Frunia @olaaa7 @@Patrycja35 zrobiłam dziś wynik z bety. niestety od poniedziałku wzrosła tylko o 40 miu. Poniedziałek wynik: 211, dziś 245. Nieciekawie... W poniedziałek jak spadnie to znaczy to jedno. Eh.

Szkoda...bo mam takie ładne objawy ciążowe. Wynik mnie zszokował.
przykro mi :( ale pamietaj że objawy nie zawsze muszą być żeby była prawidłowa ciąża. Ja nie miałam żadnych oprócz brak okresu

Do góry