kasiaa91
Fanka BB :)
1000-1500 aborcji było przeprowadzanych z przesłanki embriopatologicznej przed wyrokiem TK.Jako totalny amator zrozumiałam, że 1000-1500 kobiet rocznie ma szalenie wadliwe ciąże. Bez mózgu, bez skóry, jednooczne. Są one zmuszane do urodzenia ich. Zawyżono nieco liczbę kobiet w wieku reprodukcyjnym, bo nie będzie ich 20 mln w Polsce. A gdzie staruszki i małe dziewczynki? Ja też już w wieku poprodukcyjnym.
Zaskoczona jestem, że pan mówi o prawie do przerywania ciąży z wadą, a nie każdej. Zwykle walczy się o dostęp do aborcji na życzenie, bez względu na to, czy zdrowe czy chore?
Zdjęcia wstrząsające. Ja nie miałam pojęcia jak wygląda płód z wielowadziem.
Nie znam osobistych przekonań lekarzy współtworzących film ale ten film miał pokazać jakie piekło zgotowała polkom zmiana przepisów - logiczne jest że mówili o aborcji w kontekście tej konkretnej przesłanki.
I to właśnie historie tych kobiet najmocniej kłócą się z narracją pro-life o „bezdusznych kobietach traktujących aborcje jako antykoncepcję i za nic mające zarodek czy płód”. To one najwiecej mogą zrobić w kontekście świadomości społecznej z jakimi tragediami mierzą się kobiety.