reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O ile dni maksymalnie mogą opóźnić się dni płodne

Lewia2525

Zaangażowana w BB
oraz owulacja? Po raz pierwszy testy owulacyjne są negatywne w tych dniach kalendarzowych w których powinna wypaść owulacja oraz dni płodne.
Myślę, że raczej cykl bezowulacyjny i nie będę sobie robić nadziei, ale wolę zapytać na wypadek opóźnienia.
W ostatnich 2 tygodniach miałam śmierć w rodzinie (co prawda osoby o której było wiadomo, że może się to stać w każdej chwili, ale jednak) , czy możliwe, że to stres?

reklama
Nie ma maksymalnej liczby dni, może się przesuwać "w nieskończoność". Może też być parę podejść do owulacji, zanim do niej naprawdę dojdzie. Oczywiście stres mógł na to wpłynąć.

Dzięki, czyli równie dobrze może być cykl bezowulacyjny, jak i owulacja może opóźnić się np. o tydzień lub dwa?
Czy miesiączka w związku z tym też będzie przesunięta?Zawsze (nawet w stresie) mam bardzo regularne, ewentualnie z błędem rzędu 1-2 dni.

Tak, miesiączka z kolei pojawia się zawsze ok. 10-16 dni po owulacji. Chyba że cykl będzie bezowulacyjny, wtedy nie przewidzisz kiedy się pojawi krwawienie, może być w takim przypadku bardzo skąpe.

Z mojego cyklu bezowulacyjnego według testów, są bliźniaczki dwujajowe ☺. Życzę powodzenia i jak najszybszego zobaczenia dwóch kresek na teście ciążowym. Wiem że to banalnie zabrzmi, ale jeśli nie masz stwierdzonych problemów wrzuć na luz i szybciej się uda

Dzięki, ale ja czuję że to faktycznie był cykl bezowulacyjnych, podczas dni płodnych mam charakterystyczne objawy, które w tym miesiącu nie wystąpiły.
A jakich testów używałaś? Ja stosuję Laboratorium Domowe (testy z Rossmana).

Uaktualniam.
Z ciekawości zrobiłam test owulacyjny po 5 dniach od dni wg kalendarza płodnych i wyszedł pozytywny, sama nie wiem co myśleć, gdyż objawów nie mam (podczas dni płodnych mam wyraźny śluz oraz ochotę na seks), bardzo "sucho", wręcz tak aż nieprzyjemnie. Ochota na seks prawie zerowa.
Czy test mógł się mylić? Zrobiłam 2 w ciągu 3 dni (dzień pierwszy -pozytywny, drugi nie robiłam testu bo byłam na wyjeździe i tak, dzień trzeci znowu pozytywny).
Nie wiem co o tym myśleć. Czy w związku z tym miesiączka przyjdzie o czasie czy opóźni się o tyle dni ile spóźniła się owulacja (jeśli wierzyć testom)?

Ale wiesz że testy owu robi się przez kilka dni i gdy druga kreska jest najciemniejsza to wtedy się liczy, że w przeciągu 24-36 godzin nastąpi owulacja?
Druga kreska niektórym dziewczynom wychodzi w zasadzie przez cały cykl...

reklama
Do góry