reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

Madzik, Łukaszek tez ostatnio protestuje jak chce mu dac chrupka, no ewentualnie takiego dlugiego ale musi miec nastroj ;) Wydaje mi sie, ze tak jest odkad dostaje biszkopty, ktore na razie uwielbia :)

reklama
Kalina tez lubi biszkopty. Poza tym podjada paluszki i zwykłe hrerbatniki.

Mam pytanko: co dajecie pić (tak głównie) podczas upałów. Ja daje wodę , zadko herbatki lub soczek.

Ja daje Łukaszkowi do picia soki rozcienczone woda mineralna oczywiscie niegazowana ;) zaczelam mu kupowac Kubusia Play i bardzo mu smakuje :) a herbatek nie chce pic, no chyba ze nic innego nie ma, to musi ;)

Dziewczynki my tez weszłyśmy w chrupki i bardzo małej smakują....bo to dla niej nowość ;D ;D ;D

A dziś wsuwała kalafiorka aż jej się uszy trzęśły............. ;D ;D ;D ;D ;Doczywiście jadała już go w obiadkach ale samego wsuwała jak oszlała...........

A w sobotę dałam jej indyka w pomidorach z Bobovity i chyba ja uczuliło bo ma lekka wysypkę????????????????????

Mam pytanie ...łos kupił płatki kukurydziane...dajecie może maluchom na mleku?????????????????????

April Ja Maćkowi jeszcze nie dawałam płatków kukurydzianych na mleku....on lubi je jeść na sucho...same...a najbardziej te z miodem i orzeszkami ;D
A z mlekiem to muszę też spróbować! :laugh:

A dajecie już takie zwykłe mleko? albo cos taliego mlecznego? ja daję regularnie danonki i wczoraj dałam małej łyczek kefiru, ale jej smakował, ale bałam sie dac jej wiecej. Ona wszystko chce comy jemy i pijemy, zawsze daje jej łyka albo gryza, no ona sie najada jednym kęsem.

Ja z mlecznych rzeczy daje serki, jogurty, ostatnio nawet Monte, Łukaszek je uwielbia :) Mleka nie daje i na razie nie bede dawac.
A platkow na mleku tez nie dawalam, bo nie mam kiedy, rano synek dostaje butle mleka (jeszcze w lozku) i wieczorem po kapieli butle kaszy, wtedy juz prawie usypia :) Ale musze wyprobowac, moze mu posmakuja.

Ja też zwykłego mleka nie daję....myślę że to jeszcze za wcześnie....a poza tym Maciek niedawno wyszedł ze skazy białkowej więc mam stracha!
Ale daję mu danonki,bakusie,czasami troszkę białego sera

reklama
Do góry