reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

Ja cytrusów nie dawałam ale sama zjadłam i prawdopodobnie Konrad dostał je z moim mlekiem, no i niestety go wysypało... być może uczuliły go gruszki lub pomidory w zupce Gerbera ???
brakuje mi już pomysłów, ale na razie odstawiłam wszystkie podejrzane produkty!

reklama
Witam, Foremki!

Wczoraj byłam w sklepie na łowach (na razie tylko oglądanie). I oto moje wrażenia.
Spodobały mi się 2 wózeczki. 1 to PegPerego Plico3 Completo- ładna, lekka parasolka, z okryciem na nóżki i folią p/deszczową, sporym koszem na zakupy, sporą budką. Jedyna wada (niewielka moim zdaniem) to brak okienka w budce do 'podglądania' dzieciaczka. No i cena... Ponad 1100 zł... ::)
2 wózeczek to wyprodukowany przez Deltima Racer. To wózeczek trójkołowy. Spodobał mi się, co dziwne, bo w ogóle nie brałam takich pod uwagę. Jest leciutki, ma naprawdę duże kółka, duże siedzisko, okrycie na nóżki. Brak w wyposażeniu folii p/deszczowej. No i jest dosyć kontrowersyjne dla mnie rozwiązanie jeśli chodzi o regulację oparcia: reguluje się je przyciągając lub popuszczając pasek z klamerką, którym oparcie jest opasane od tylu. Nie wiem, czy wyraziłam się precyzyjnie... Z jednej strony, to plus, bo jest płynna regulacja, w zależności od potrzeby dziecka. A z drugiej... no cóż, nie spotkałam sie jeszcze z takim rozwiązaniem i nie wiem, jak by się ono sprawdziło. A, i okrycie na nóżki oraz budka dopinane są z boku na rzepy. Nie wiem, czy po prostu by sie nie zuzyły i gorzej nie trzymały... Cena: 619 zł.

Resztę napiszę później, jak mi Wojtek da... ;)

Piszę dalej, póki łobuziak śpi.
Oglądalismy jeszcze parę innych wózków, które mi sie podobały tak na zdjęciach. Ale:
1. Graco Mirage Plus- ma niskie podwozie i kopie sie w nie podczas jazdy. No i materiał jest jakis taki cienki, nie wygląda zbyt porządnie.
2. Chicco Ponee XS- wąziutkie siedzisko, wygląda jak wózek dla lalek.
3. Chicco CT 0,1- fajny wózio, tylko rączki jakoś tak latają. Nie wiem, może po prostu nie były dobrze dokręcone? ???
4. Coneco- nie wiem, który to model, ale też mi się nie podobał materiał- wyglądał jak kresz, jeszcze lekko błyszczący. Ale w dotyku był porządny.
5. Maclaren- też nie wiem, jaki model, ale porażka. Takie byle co, jak parasolka z supermarketu.

Widziałam też te wózki, które wstawiła Nenyah, ale przyznam się, że nie sprawdziłam ich.

gumecka- graco citisport jest wg mnie bardzo wąski - mało miejsca dla dziecka
coneco - dla mnie wadą sa maluteńkie koła i brak barierki ale za to jest bardzo lekki. MOja znajoma ma Coneco (tylko nie pamiętam który model) i okrycie - spiworek na nózki okazał się za wąski gdy dziecko było w pozycji siedzącej, na leżąco było ok.

świezynko - Twoje spostrzeżenia są dla mnie bardzo cenne bo jutro jedziemy oglądać wóziory. A gdzie testowałaś wózki. Wiem, że w Pati i Maksie jest duży wybór i w King-Krosie (ale tam zabójcze ceny) a w Komornikach jest hurtownia.

Rito, pojechalismy do Pati i Maksa. Przebudowali go teraz i jest naprawde dużo miejsca, bardzo mi się to podoba. Swobodnie można jeździć z własnym wózkiem między regałami, mozna też sobie dobrze wypróbować ewentualny nabytek. Nie wiedziałam, że jest hurtownia w Komornikach? Wiem natomiast, że jest hurtownia artykułów dziecięcych na ul Kraszewskiego, tylko, że jeszcze tam nie dotarłam i nie wiem, czy wózki też tam są. Życzę powodzenia! Czy od razu kupujecie?
My chyba jednak się zdecydujemy na PegPerego. Drogi, to fakt, ale myślę, że przy Wojtku posłuży nam ze 2 lata,a potem mam nadzieję, że i przy jego siostrzyczce. ;)

reklama
Do góry