reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nutramigen

Karola270984

Fanka BB :)
Czy któraś z mam podaje/podawała nutramigen ??
Mam małej zacząć podawać ale tyle się o nim naczytałam ze po zmianę składu powoduje straszne dolegliwości u dzieci

reklama
Jeśli lekarz kazał to widocznie trzeba więc musisz spróbować. U nas jednak były zaparcia i straszne histerie przy jedzeniu jakby ją smoczek parzył :( ale są dzieci które jedzą ze smakiem i nic im nie jest.

Cofnęłam się do zwykłego mleka ale dla alergików. Bebilon HA. I na tym do 9 mca.
Po drodze było:
Mleko z piersi (zło w czystej postaci wg Pani doktor).
Nan Opti Pro Plus, Bebilon Pepti, Nutramigen, Enfamil, potem to Bebilon Pepti HA.
U nas był refluks i alergia ale tylko tak naprawdę na NAN były niefajne kupki i na moim mleku. Potem już tylko refluks został.

Bebilon HA to jedyne mleko które zaczęła chętnie pić.

Cofnęłam się do zwykłego mleka ale dla alergików. Bebilon HA. I na tym do 9 mca.
Po drodze było:
Mleko z piersi (zło w czystej postaci wg Pani doktor).
Nan Opti Pro Plus, Bebilon Pepti, Nutramigen, Enfamil, potem to Bebilon Pepti HA.
U nas był refluks i alergia ale tylko tak naprawdę na NAN były niefajne kupki i na moim mleku. Potem już tylko refluks został.

Bebilon HA to jedyne mleko które zaczęła chętnie pić.
No u nas tez jest właśnie refluks

Nas Nutramigen wybawił ze wszystkich dolegliwości a co człowiek przeszedł do 5 miesiąca z dzieckiem to tylko my wiemy. Każde inne mleko po drodze nie dawało rezultatu,dziecko wiecznie zagazowane,płacz i płacz,kupki nie było po kilka dni a jak sie pokazała przeważnie z naszą pomocą to sama zielona woda ze śluzem. Do tego refluks. Pierwsze dni na Nutramigenie były ciężkie ale dla mnie bo smak obrzydliwy i jakoś miałam wyrzuty sumienia że karmie dziecko czymś takim. Córka jadła i je bez problemu a mi szybko przeszło gdy zobaczyłam jakie uśmiechnięte dziecko mam w domu. Teraz już jesteśmy na dwójce i niewiem czy ma lepszy smak czy ja się poprostu też już przyzwyczaiłam do niego. Gdybym wcześniej dostała zielone światło od lekarza i znała się na mlekach (pierwsze dziecko) to nie zastanawiała bym się ani chwili dłużej.

Nas Nutramigen wybawił ze wszystkich dolegliwości a co człowiek przeszedł do 5 miesiąca z dzieckiem to tylko my wiemy. Każde inne mleko po drodze nie dawało rezultatu,dziecko wiecznie zagazowane,płacz i płacz,kupki nie było po kilka dni a jak sie pokazała przeważnie z naszą pomocą to sama zielona woda ze śluzem. Do tego refluks. Pierwsze dni na Nutramigenie były ciężkie ale dla mnie bo smak obrzydliwy i jakoś miałam wyrzuty sumienia że karmie dziecko czymś takim. Córka jadła i je bez problemu a mi szybko przeszło gdy zobaczyłam jakie uśmiechnięte dziecko mam w domu. Teraz już jesteśmy na dwójce i niewiem czy ma lepszy smak czy ja się poprostu też już przyzwyczaiłam do niego. Gdybym wcześniej dostała zielone światło od lekarza i znała się na mlekach (pierwsze dziecko) to nie zastanawiała bym się ani chwili dłużej.
a jak przestawialas dziecko ?? Bo nam lekarz kazał jednego dnia zastąpić jeden posiłek nutramigenem na następny dzień dwa i tak dalej aż dojedziemy do tego żeby stare mleko poszło w odstawke

Ja odrazu przeszłam całkowicie. Źle się działo na poprzednim mleku i nie chciałam tego przedłużać. Nasza córka jest głodomorkiem i nie miałam żadnego problemu z piciem mleka nowego. Przeszliśmy przez Bebilon Advance,HiPP comfort, HiPP ha,Bebilon Pepti i na każdym źle. Pediatra i alergolog kazali odrazu przejść,chyba że nie zaakceptowałaby smaku to mogłam przechodzić powoli.

Ja odrazu przeszłam całkowicie. Źle się działo na poprzednim mleku i nie chciałam tego przedłużać. Nasza córka jest głodomorkiem i nie miałam żadnego problemu z piciem mleka nowego. Przeszliśmy przez Bebilon Advance,HiPP comfort, HiPP ha,Bebilon Pepti i na każdym źle. Pediatra i alergolog kazali odrazu przejść,chyba że nie zaakceptowałaby smaku to mogłam przechodzić powoli.
a dosladzalas czymś ?? Ja musiałam dosłodzić glukoza to zjadła 80ml zobaczymy co jutro. Słyszałam ze dziewczyny dodają jakaś herbatkę owocowa dla dzisci

reklama
Do góry