reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
to jest jedna z tych osób, które zaszły w 1 cyklu starań i stwierdziła, że akurat wtedy odpuściła i nie chciała mieć dziecka i ja muszę odpuścić 😂 ręce opadają
Mnie przy takim podejściu też ręce opadają .A ostatnio coraz częściej spotykam się z kobietami które mówią że odpuściły i od razu zaszły . Wkurza mnie takie gadanie 😭

Hahaha :D a co to za testy? Jakieś zbiorcze z allegro? Mają czułość 10 mlU? Kurde jak 6dpo to już zaraz bym mogła testować hahaha :D
Ja do tej pory byłam wierna pinkom super czułym, ale nie popatrzyłam ostatnio i zamówiłam te mniej czułe i one tak szybko ciąży nie wykryją :/
Ja też w tym miesiącu kupiłam nie takie testy jak trzeba więc bezsensu sikać na 25 tak wcześnie 😂🙈

Mnie przy takim podejściu też ręce opadają .A ostatnio coraz częściej spotykam się z kobietami które mówią że odpuściły i od razu zaszły . Wkurza mnie takie gadanie 😭
a ja trochę rozumiem takie podejście u osób, które zaszły praktycznie bez starań albo u tych, które nigdy nie próbowały zajść w ciążę. Poziom wiedzy przeciętnej kobiety na temat zachodzenia w ciążę jest taki, że są jakieś dni płodne i trzeba uprawiać seks (to również mój poziom przed bardziej zaawansowanymi staraniami). Dla nich branie supli trzy razy dziennie, dostosowywanie diety, monitoring to pojęcia abstrakcyjne, a więc "przesada". Pojęcia jak brak swojej owulacji, cienkie endometrium, niedomogi lutealna to coś, co słyszą pierwszy raz w życiu. A koleżanka przecież bzyknela się z mężem po pijaku bez gumki i zaszła. Wniosek? Trzeba odpuścić.

Takim osobom trzeba wyjaśniać i dać szansę zrozumieć. Jak po wyjaśnieniu powtarzają swój błąd: lać w głupi ryj.

reklama
a ja trochę rozumiem takie podejście u osób, które zaszły praktycznie bez starań albo u tych, które nigdy nie próbowały zajść w ciążę. Poziom wiedzy przeciętnej kobiety na temat zachodzenia w ciążę jest taki, że są jakieś dni płodne i trzeba uprawiać seks (to również mój poziom przed bardziej zaawansowanymi staraniami). Dla nich branie supli trzy razy dziennie, dostosowywanie diety, monitoring to pojęcia abstrakcyjne, a więc "przesada". Pojęcia jak brak swojej owulacji, cienkie endometrium, niedomogi lutealna to coś, co słyszą pierwszy raz w życiu. A koleżanka przecież bzyknela się z mężem po pijaku bez gumki i zaszła. Wniosek? Trzeba odpuścić.

Takim osobom trzeba wyjaśniać i dać szansę zrozumieć. Jak po wyjaśnieniu powtarzają swój błąd: lać w głupi ryj.
Zgadzam się. Ja również miałam bardzo małą wiedzę wcześniej, ale też w poprzedniej pracy dwie dziewczyny, które leczyły się w klinice niepłodności i na początku starań wiedziałam, że może być bardzo różnie … No i jest ;).

Do góry