reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Teraz jest już ok . Chociaż co niedziele musi być u mamci na obiadku . Mężu wgl jest bardzo rodzinny .
Jego mama myślała ze będzie mogła się wtrącać w nasz związek , kiedyś potrafiła 2x dziennie do mnie dzwonić ale przestałam odbierać tel , poznała już mnie i wie ze nie ma co sie do nas wtryniac i wypytywać nawet o moje zdrowie . Ogólnie jestem straszna zołza i bardzo rzadko odwiedzam teściów może 6x do roku max 🤭
rozumiem. No w sumie moj maz mógłby jak najmniej odwiedzac rodzinki, ja częściej. To ja jestem bardziej ta rodzinna 😅

bycie rodzinnym a wtrącanie się to są dwie różne sprawy i dobrze, że postawiłaś granicę. Moja teściowa była słabą matką, jest też słabą babcią ale to dzięki mnie ma lepszy kontakt z synem niż miała wcześniej.
A czy teściowa Twoja wie o staraniach?
O to dobre pytanie. Np. Moja teściowa nie wie, ale moja mama wie ze sie staramy o drugie. Tesciowa wiedziałaby gdyby nie jej komentarze pt. "drugie dziecko tylko wtedy kiedy A. będzie troszke starszy". No nie, ona nie będzie decydowała za nas 😅

O to dobre pytanie. Np. Moja teściowa nie wie, ale moja mama wie ze sie staramy o drugie. Tesciowa wiedziałaby gdyby nie jej komentarze pt. "drugie dziecko tylko wtedy kiedy A. będzie troszke starszy". No nie, ona nie będzie decydowała za nas 😅
Jak babcia uspala, to ladnie spi
Wybacz, nigdy mi to nie wyjdzie z glowy :D

Jak babcia uspala, to ladnie spi
Wybacz, nigdy mi to nie wyjdzie z glowy :D
teraz tak łatwo nie jest 🤣🤣🤣 nie ułatwia jej sprawy, a ona juz nie bardzo chce z nim zostawać 😁 ostatnio jak tak sobie spędzała czas z wnukiem to rzuciła "mamusia Tobą się ładnie opiekuje". A ja takie wtf 🤣 kocham ją, ale ona mi działa na nerwy jak moja matka chociaz mniej 🤣

to masz jak mój mąż :D ja się wciągam na dzien lub dwa, a później mi się nudzi. Albo odpalam simsy, przez 3h buduję dom, a później mi się już nie chcę grać xD

Ja dlatego nie lubię budować. Nie lubię też modów, kodów itd. zabija to dla mnie grę :p
Tworzę sobie rodzinkę, a potem dochodzę do bogactwa w 100 pokoleniu :p tak lubię najbardziej.

Czekam na aktualizację niemowlaków. Choć mam też w duchy sentyment do 1 :) granie do 6 rano by o 8 iść do szkoły :D

Edit. @LadyCaro ja gram w 4 - ale jest strasznie nabijana na kasę, w sensie - są nawet na YT takie filmy "próbuję grać w podstawę the sims 4" i serio nie da się. Praktycznie nic nie ma. Niemowlęta nadal są grosze niż w 2. Nie ma też samochodów, dodatków jest oczywiście multum. Są plusy jak np. poród czy karmienie piersią, ale jest też mega dużo niedoróbek (np. świetnie zapowiadał się dodatek śluby, a nadal nie poprawili błędów a wyszedł z rok temu)

Jak dla mnie najlepsza jest 2, potem 3, potem 4 no i 1 - bo wiadomo brak starzenia itd.
(do każdej mam wszystkie dodatki)

Czekam na 5 :)

reklama
Do góry