no nareszcie!!! w weekend nastąpiło definitywne pożegnanie pampersów teraz już tylko na noc ale myślę, że już nie za długo, bo Maciuś wstaje w nocy jak mu się chce siusiu, a rano pielucha sucha:-):-):-)......i życie stało się łatwiejsze............i tańsze
reklama
viola30
marcowa mama'06 Entuzjast(k)a
jak ja wam zazdroszcze ten moj łobuz moze miec zsikane majty po same buty a nawet kupka mu nie przeszkadza ,
ktoregos razu latal z tym wszystkim , mysle sobie trudno raz kozie smierc , i co z tego ze tylek czerwony byl pojeczal i nic poza tym w ogole to mu nie przeszkadzalo. mowie tlumacze ze juz duzy chlopak, ze umie wolac ze chce pic czy jesc a siku nie wola , raz powiedzial mama si i pozuje na gatki i po ptokach bylo nim zdjelismy gatki to kaluza juz czasem nerwow nie mam do piernika malego
ktoregos razu latal z tym wszystkim , mysle sobie trudno raz kozie smierc , i co z tego ze tylek czerwony byl pojeczal i nic poza tym w ogole to mu nie przeszkadzalo. mowie tlumacze ze juz duzy chlopak, ze umie wolac ze chce pic czy jesc a siku nie wola , raz powiedzial mama si i pozuje na gatki i po ptokach bylo nim zdjelismy gatki to kaluza juz czasem nerwow nie mam do piernika malego
się chwalę - młody w czasie kąpieli poprosił o wyjęcie z wanny, nałożył sobie nakładkę na kibelek i ze "słowami: kupa duuu (=duża kupa) usiadł i strzelił kupsztala :-)
od czasu rota mieliśmy regres - czyli pieluszki non stop i brak chęci załatwiania się w inny sposób..
od czasu rota mieliśmy regres - czyli pieluszki non stop i brak chęci załatwiania się w inny sposób..
asioczek
Fan(ka)
Maja dzisiaj mnie totalnie zaskoczyła podczas wizyty u fryzjera. Po obcięciu włosów i zwiedzenia całego zakładu stwierdziła, jeszcze siusiu tu zrobię, gdzie mogę? Po zaprowadzeniu do wc faktycznie nasikała. W domu uznaje jedynie nocnik a tu taka dorosłość
koga
Mama Maksa i Julka
no muszę pochwalić moje dziecko ! - już drugi dzień wstaje rano z suchą pieluchą i mówi, że musi zrobić siusiu do nocnika i rzeczywiście robi - dziś mi też zapowiedział, że on już chce spać bez pieluchy! (w dzień już tak właśnie sypia):-)
Ja nie wiem jak wy to robicie ze maluszki wam juz sikaja w nocnik!
Moj maly jak nie ma pieluszki to odrazu placze i trzyma sie za pisiorka.
Nie mam pojecia jak mam go nauczyc.
Tlumaczylam mu spokojnie wielokrotnie ale to nic nie daje nie chce i tyle placze tupie nozkami
Moze mam mu nakladke na kibelek kupic?moze nocnik mu nie pasuje?
Moj maly jak nie ma pieluszki to odrazu placze i trzyma sie za pisiorka.
Nie mam pojecia jak mam go nauczyc.
Tlumaczylam mu spokojnie wielokrotnie ale to nic nie daje nie chce i tyle placze tupie nozkami
Moze mam mu nakladke na kibelek kupic?moze nocnik mu nie pasuje?
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Maggusia, ja mam nocnik (jakoś tak wyszło) od kuzynki, po dziewczynce, różowy... Absolutnie mu nie pasował, kupiłam żółty z kaczuszką, ale okazało się, że nie, on woli poprzedni, przekonał się i sikał tylko jak to mówił "na staly nocnik" ;-) Teraz używa raz tego raz tego
Ale faktycznie możliwość wyboru mu pomogła ;-) może poczuł się jeszcze ważniejszy i dorosły, że jak już sobie może sam wybrać, na który to zrobi to siku :-)
Ale faktycznie możliwość wyboru mu pomogła ;-) może poczuł się jeszcze ważniejszy i dorosły, że jak już sobie może sam wybrać, na który to zrobi to siku :-)
Catherinka moze rzeczywiscie masz racje nasz nocnik jest w ksztalcie autka dostal go od babci bardzo mu sie podoba on wie ze tam robi sie siusiu ale poprostu nie chce chodzic bz pampersa a jak znow ma pampersa to nie nasika do nocnika ale mowi ze ma siousiu czy aaaaaa
sama nie wiem co juz mam robic jak go nauczyc...a moze za malo sie staramczasem nie chce zeby sie poprostu zniechecil do nocnika jak placze i daje spokoj.
sama nie wiem co juz mam robic jak go nauczyc...a moze za malo sie staramczasem nie chce zeby sie poprostu zniechecil do nocnika jak placze i daje spokoj.
reklama
Maggusia u nas było tak: Maciuś tez nie chciał chodzić bez pampka więc nie nalegałam i tylko pytałam czy chce siusiu, starałam się go często sadzać a potem zakładałam mu pampersa, przełom nastąpił jak kupiłam mu miękką kolorową nakładkę, jak zobaczyłam że mu się spodobała to wytłumaczyłam, że tylko duzi robią na sedes i duzi nie noszą pieluchy, trochę było kręcenia nosem ale fascynacja sedesem zwyciężyła i teraz jak pytam czy chcesz na nocnik, to mi synek oburzony odpowieda: nie na nocnik ! na śedes! może popróbuj różnych metod napewno coś zachęcającego znajdziesz,;-)
Podziel się: