reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

no nareszcie!!! w weekend nastąpiło definitywne pożegnanie pampersów:happy::happy::happy: teraz już tylko na noc ale myślę, że już nie za długo, bo Maciuś wstaje w nocy jak mu się chce siusiu, a rano pielucha sucha:-):-):-)......i życie stało się łatwiejsze............i tańsze:-D

reklama
jak ja wam zazdroszcze ten moj łobuz moze miec zsikane majty po same buty a nawet kupka mu nie przeszkadza ,
ktoregos razu latal z tym wszystkim , mysle sobie trudno raz kozie smierc , i co z tego ze tylek czerwony byl pojeczal i nic poza tym w ogole to mu nie przeszkadzalo. mowie tlumacze ze juz duzy chlopak, ze umie wolac ze chce pic czy jesc a siku nie wola , raz powiedzial mama si i pozuje na gatki i po ptokach bylo nim zdjelismy gatki to kaluza :wściekła/y: juz czasem nerwow nie mam do piernika malego

fionka - gratuluję! rzeczywiście jest osczędność:happy:

violu - a Ty swojego szkraba tak nie męcz - mój też za chiny nie chciał gdzie indziej jak tylko w pieluchę albo w majty - odpuściłam, raz się przełamał i poszło:happy:

się chwalę - młody w czasie kąpieli poprosił o wyjęcie z wanny, nałożył sobie nakładkę na kibelek i ze "słowami: kupa duuu (=duża kupa) usiadł i strzelił kupsztala :-)

od czasu rota mieliśmy regres - czyli pieluszki non stop i brak chęci załatwiania się w inny sposób..

Maja dzisiaj mnie totalnie zaskoczyła podczas wizyty u fryzjera. Po obcięciu włosów i zwiedzenia całego zakładu stwierdziła, jeszcze siusiu tu zrobię, gdzie mogę? Po zaprowadzeniu do wc faktycznie nasikała. W domu uznaje jedynie nocnik a tu taka dorosłość :)

no muszę pochwalić moje dziecko ! - już drugi dzień wstaje rano z suchą pieluchą i mówi, że musi zrobić siusiu do nocnika i rzeczywiście robi - dziś mi też zapowiedział, że on już chce spać bez pieluchy! (w dzień już tak właśnie sypia):-)

Ja nie wiem jak wy to robicie ze maluszki wam juz sikaja w nocnik!:szok:
Moj maly jak nie ma pieluszki to odrazu placze i trzyma sie za pisiorka.
Nie mam pojecia jak mam go nauczyc.
Tlumaczylam mu spokojnie wielokrotnie ale to nic nie daje nie chce i tyle placze tupie nozkami:zawstydzona/y:
Moze mam mu nakladke na kibelek kupic?moze nocnik mu nie pasuje?

Maggusia, ja mam nocnik (jakoś tak wyszło) od kuzynki, po dziewczynce, różowy... :-D Absolutnie mu nie pasował, kupiłam żółty z kaczuszką, ale okazało się, że nie, on woli poprzedni, przekonał się i sikał tylko jak to mówił "na staly nocnik" ;-) Teraz używa raz tego raz tego :-D
Ale faktycznie możliwość wyboru mu pomogła ;-) może poczuł się jeszcze ważniejszy i dorosły, że jak już sobie może sam wybrać, na który to zrobi to siku :-)

Catherinka moze rzeczywiscie masz racje nasz nocnik jest w ksztalcie autka dostal go od babci bardzo mu sie podoba on wie ze tam robi sie siusiu ale poprostu nie chce chodzic bz pampersa a jak znow ma pampersa to nie nasika do nocnika ale mowi ze ma siousiu czy aaaaaa:blink:
sama nie wiem co juz mam robic jak go nauczyc...a moze za malo sie staram:confused:czasem nie chce zeby sie poprostu zniechecil do nocnika jak placze i daje spokoj.

reklama
Maggusia u nas było tak: Maciuś tez nie chciał chodzić bez pampka więc nie nalegałam i tylko pytałam czy chce siusiu, starałam się go często sadzać a potem zakładałam mu pampersa, przełom nastąpił jak kupiłam mu miękką kolorową nakładkę, jak zobaczyłam że mu się spodobała to wytłumaczyłam, że tylko duzi robią na sedes i duzi nie noszą pieluchy, trochę było kręcenia nosem ale fascynacja sedesem zwyciężyła i teraz jak pytam czy chcesz na nocnik, to mi synek oburzony odpowieda: nie na nocnik ! na śedes! może popróbuj różnych metod napewno coś zachęcającego znajdziesz,;-)

Do góry