reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

felqua: hehe, mnie to moje dziecko juz normalnie tak zaskakuje ze codziennie jestem przygotowana na "cos nowego" w wykonaniu mojego synka :-)
a co do twojego jasia-a nie cieszylas sie i z tych paru kropelek?? jasne ze sie cieszylas ;-) wiec i wilk syty i owca cala :-D

reklama
Oj, u nas też nocnikowych rewelacji nie ma. Jasio wprawdzie siedzi na nocniczku, ogląda książeczki, czasem ładuje się sam na kibelek z nakładką, ale niestety nie udaje mu się nic zrobić... Za to jak zrobi kupkę do pampersa to zaraz woła "a - a" i leci zmieniać pampersa...

Alan już robi tylko na nocnik. Czasem mu się zdarzy wpadka ale to jak idzie "grubsza sprawa" to się wtedy zsika w majtki. A jak klocka postawi to mówi że zrobił "dwa";-) Pieluchę mu jeszcze zakładam na noc i jak idziemy na spacer, ale rzadko kiedy się zsika i jak mu się chce to woła (nawet jak ma pieluchę). W grucie rzeczy to sam się nauczył na nocnik. Sadzałam go i sadzałam a jedynym efektem były albo ucieczki albo sikanie w majtki aż któregoś dnia sam sobie spodnie zdjął (majtek mu się nie udało już zdjąć:-D) i nasikał do nocnika przez majtki. Od tego czasu polubił nocnik:tak:

Łukaszek chętnie siada na nocniku, ale w ubraniu :blink: i mówi SI. Tłumaczę mu, że trzeba najpierw ściągnąć rajtuzki i pampersika, ale to już nie to samo ;-)

nasza Lolka pierwszy raz ma już za sobą :-D Trwało to dobre 10 minut, żeby coś wycisnąć :tak:

Teraz bardzo jej się spodobało siadanie na nocnik, tyle, że po zrobieniu siusiu do pieluchy. Zawsze, jak zawoła, pielucha jest ciepła :-D Musimy popracować nad kolejnością

u nas nocnik nie wchodzi w rachube ...chyba kupie ta nakładke ...............jakies postepy chyba sa bo moj kamikadze zaczyna czaic ze zrobił siku .... gdy tylko zrobi zaraz pieluche sciaga i przynosi nowa zeby mu załozyc ...........tylko czy ja na pieluchy urobię:-p....jak tak dalej pojdzie heheheheheh:-D:-D

Jas w koncu zajarzyl co to kupa i mowi ka ka i pokazuje na swoj tylek jak zrobil lub robi kupke, a dzisiaj znowu posiedzial na nocniczku i zrobil kilka kropelek-mam nadzieje ze bedzie tego coraz wiecej i czesciej w nocniku a nie w pieluszce. A tak w ogole to nie wiem czy maly zaczal wiecej sikac ,czy ja juz nie umiem porzadnie zalozyc pieluchy bo prawie co noc Jas przesikuje pieluche i pizamke i musze go przebierac okolo 4-5 nad ranem.

Dziewczyny musze wam sie pochwalic ze za kazdym razem jak Brianek sika do pampersa mowi siu siu albo jak kupke to mowi aaaa czyli czas na nocnik dziecko poprostu zaczelo kapowac ze juz cos robi do pieluszki na dodatek rozroznia:-)Trzeba nocnik kupic NATYCHMIAST!

Kuba też kapuje o co chodzi pięknie sygnalizuje przed siku i przed kupką - tylko mamy problem z fachowym wykonaniem dzieła - Maggusia życzę żeby twój chłopak był bardziej przyjaźnie nastawiony na nocnikowanie

reklama
Krzymek zaczął codziennie przed kąpielą robić siku do nocnika :-) - w ciagu dnia też siada ale bez efektu póki co :-)

Do góry